Putin: Venemaa koondis peab Tokyosse minema täies koosseisus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Grigory Dukor / AP

Venemaa riigipea Vladimir Putin esines tungiva soovitusega «leida lahendus kõikidele ettekirjutustele», mis lubaks saata 2020. aasta Tokyo suveolümpiamängudele täies koosseisus Venemaa võistkond.

«Peame tegema kõik endast sõltuva, et saaksime Tokyosse läkitada kõik rahvuskoondise liikmed. Ilma ainsagi erandi ega piiranguta,» lausus president Putin.

Ta lisas Venemaa ametliku uudisteagentuuri TASS-i vahendusel: «Me ei saa riigina anda ühtegi põhjust neile, kes püüavad sporti isiklike poliitiliste ambitsioonide täitmise nimel kurjasti ära kasutata. Need inimesed käituvad Venemaa huvide vastaselt.»

Putini sõnul on «kõik dopinguvastase võitluse tõhustamist puudutavad ettekirjutused täidetud ja toimub konstruktiivne koostöö asjakohaste rahvusvaheliste organisatsioonidega».

Rahvusvaheline Antidopinguagentuur (WADA) on hoiatanud, et kui Moskva laboratooriumist saadud andmed osutuvad võltsituks, ohustab Venemaad Tokyo suvemängudest eemalejäämine. Samuti peavad Venemaa ametnikud kuni 30. juunini võimaldama WADA nõutavate dopinguproovide järeltestimisi. Väidetavalt võtab kõnealuste andmete kontrollimine aega kaks kuni kolm kuud.

Venemaa kergejõustiklastele kehtib endiselt rahvusvahelise alaliidu kehtestatud võistluskeeld. Starti lubatakse üksnes kindlatele kriteeriumidele vastavad atleedid ja seda endiselt neutraalsete sportlastena.

Teatavasti ei saanud 168 Venemaa sportlast ka eelmisel talvel Pyeongcgangi taliolümpial oma lipu all esineda. Selline oli Rahvusvahelise Olümpiakomitee karistus riikliku dopinguprogrammi juurutamise eest. Kolm päeva pärast olümpia lõppu karistus tühistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles