Kaks perefirmat panevad Tartu õitsema

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepi aiandis on istutamise ootel ligi 80 000 võõrasema. Võõrasemadega amplid lähevad juba kaubaks, ütles Kanepi aiandi tegevjuht Margus Vahtramäe.
Kanepi aiandis on istutamise ootel ligi 80 000 võõrasema. Võõrasemadega amplid lähevad juba kaubaks, ütles Kanepi aiandi tegevjuht Margus Vahtramäe. Foto: Margus Ansu

Kanepis võtavad kasvuhooned enda alla 5000 ja Põlvas tuhat ruutmeetrit. Aastatega on aiandist saanud enamiku Lõuna-Eesti alevike ja linnade omakasvatatud taimede-lilledega haljastaja. Ka sel aastal võitsid Tartu lillepeenarde rajamise ja hoolduse hanke Kanepi aiand ning OÜ Vesneri Aed.

Vesneri aia töömaile kuuluvad Tartu 23 lillepeenra ning lillekastide ja -konteinerite rajamine ja hooldus Kaubahoovi ja Uueturu platsidel, Vabaduse puiestikus ja Kraamituru kaldapealsel. Kanepi aiandi tööpõld on raekoja akende lillekastide, Raekoja plats 3 ja 12 rõdukastide, Raekoja platsi, Küüni tänava ja Kraamituru ning Fortuuna kaldapealse ja sildade lilleamplite, Pirogovi platsi amplite ning lillepostamentide rajamine ja hooldus. «Sel aastal on meil Tartus lisandunud ka Märja alevik,» märkis Kanepi aiandi tegevjuht Margus Vahtramäe.

Kanepi aiandi töötajad hakkavad Tartus võõrasemasid istuma 20. aprilli paiku. Juuni alguseks peavad oma kohadel olema amplid ning ka Raekoja platsil ja kesklinna õitsejad. Juuni keskel vahetatakse võõrasemad suvelillede vastu välja.

Samas rütmis on töö kavandanud OÜ Vesneri Aed, millel on Tartu vallas Vesneri külas värskelt uuendatud kasvuhoonete all kokku 3100 ruutmeetrit.

Vesneri aias kasvatatud lilled õitsevad sel suvel peale Tartu ka Jõhvis, varasematel aastatel on ettevõttelt lilli ning nende hooldust tellinud Jõhvi, Türi ja Räpina. Kanepi aiandi kõige suurem töö ootab tegemist Tartus. Lisaks on ettevõte hoolitsenud näiteks Elva, Võru, Põlva, Viljandi, Otepää, Valga, Tõrva, Paide, Türi, Rapla, Tabasalu, Saue, Haapsalu ja Narva lillede eest, päris palju silmailmailu on läinud ka Tallinna. Paljud neist linnadest-valdadest on ka tänavu tellijate nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles