Riigimeedia: Alžeeria president astub tagasi enne ametiaja lõppu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanal Canal Algerie näitas üleeile salvestist, kuidas president Abdelaziz Bouteflika kohtus valitsuse liikmetega. Põdur riigipea ilmub avalikkuse ette äärmiselt harva ning pole teada, kui palju ta ise rääkida või tegutseda suudab. 
Telekanal Canal Algerie näitas üleeile salvestist, kuidas president Abdelaziz Bouteflika kohtus valitsuse liikmetega. Põdur riigipea ilmub avalikkuse ette äärmiselt harva ning pole teada, kui palju ta ise rääkida või tegutseda suudab. Foto: Canal Algerie/Afp/Scanpix

Alžeeria põdur president Abdelaziz Bouteflika astub tagasi enne oma ametiaja lõppemist 28. aprillil, teatas tema kantselei esmaspäeval.

President «astub samme tagamaks riigi institutsioonide tegevuse jätkumise üleminekuperioodil», ütles kantselei riigimeedias edastatud avalduses ja lisas, et tagasiastumine leiab aset enne 2019. aasta 28. aprilli.

Presidendi kantselei ei täpsustanud, milliseid samme 82-aastane Bouteflika astub või millal neid tehakse.

Bouteflika ütles eelmisel kuul massimeeleavaldustele reageerides, et loobub otsusest kandideerida viiendaks ametiajaks, kuid teatas ka aprilli kavandatud presidendivalimiste edasilükkamisest.

Relvajõudude kindralstaabi ülem Ahmed Gaid Salah ütles eelmisel teisipäeval, et presidendil tuleb tagasi astuda või parlament kuulutab ta valitsemisvõimetuks.

Vastavalt põhiseadusele saab Alžeeria presidendi tagasiastumisel ajutiseks riigipeaks senati esimees, kellel tuleb 90 päeva jooksul välja kuulutada uued valimised. Praegu on senati esimees Abdelkader Bensalah.

President on pärast 2013. aastal üleelatud insulti olnud avalikkuse silme alt eemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles