Andres Kuusk: Mart Luik, mis sul arus on? (33)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EFTA gala 2019. Pildil Johannes Tralla, Anna Pihl ja Andres Kuusk.
EFTA gala 2019. Pildil Johannes Tralla, Anna Pihl ja Andres Kuusk. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Filmi- ja Teleauhindadel parima uue saate tiitliga pärjatud ETV «Esimese stuudio» saatejuht ja vastutav toimetaja Andres Kuusk ütles galal peetud tänukõnes, et Mart Luik peaks hiljutiste väljaütlemiste tõttu ajakirjanikelt vabandust paluma.

«Ma olen ajakirjanduses töötanud 1995. aastast. Olen näinud majanduskriise, käinud mõned korrad sõjas. Mul on üldiselt paks nahk,» rääkis Kuusk. «Eelmisel nädalal sai üks minu punaseid jooni ületatud, kui poliitikud hakkasid meedias koostama nimekirju ajakirjanikest, keda tuleks lahti lasta või represseerida. Ma ei taha siin rääkida ühest erakonnast, sest selle töö EKRE eest tegi ära minu endine hea kolleeg TV3 päevilt, Mart Luik,» jätkas Kuusk. 

Postimees kirjutas möödunud nädalal, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni esindajana rahvusringhäälingu nõukokku kuuluv Martin Helme saatis nõukogu liikmetele kirja, kus avaldas soovi «kallutatud» ajakirjanikud eetrist maha võtta. Isamaa ridadesse kuuluv Mart Luik kirjutas seepeale Eesti Päevalehes avaldatud arvamusloos, et Helmel on õigus nõuda ajakirjanike korralekutsumist.

«Mart, mis sul arus on?» küsis Kuusk. «Ma mäletan sinu teravaid intervjuusaateid TV3 ajal. «Risttuli» oli selle nimi, te grillisite poliitikuid.»

Kuusk lisas, et Luik peaks arvamusloos nimetatud ajakirjanikelt vabandust paluma. «Mul on positiivne programm ka. Sul on numbrid olemas, võta mobiiltelefon, helista Trallale, Reikopile, Pihlile ja Kuusele. Ma ei tea, kas sa pidasid silmas mind või Wenda (Priit Kuusk - toim), aga helista siis Wennale, mul on paks nahk. Ja ütle «Palun vabandust!». Ma usun, et inimesed on ilusad ja head,» ütles Kuusk.

«Mingit tsensuuri Eestis ei ole, ei tule ja ei hakka kunagi tulema. Unustage ära,» lisas ajakirjanik.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles