Avastused Tallinna muusikalabürindis

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Eesti skandaalseim bänd Hekdik F-Hoones. FOTO: Madis Sinivee/Postimees
Eesti skandaalseim bänd Hekdik F-Hoones. FOTO: Madis Sinivee/Postimees Foto: Madis Sinivee/Postimees

Tallinn Music Weekil astus kolme päeva jooksul üles ligi 170 esinejat ning sellise graafiku haldamiseks on vaja assistenti ja vettpidavat strateegiat. Õnneks on TMW korraldajad külastajate elu võimalikult lihtsaks teinud – enamik kontserdikohtadest asus sel korral tihedalt Telliskivi loomelinnaku ümbruses, mis hoidis ära tarbetud logistilised probleemid, samuti oli festivali äpi abil võimalik mugavalt personaalne kava koostada.

TMW suur pluss on selle suhteline väiksus. Erinevalt üle lahe toimuvast Flow’ festivalist ei ole vaja mõne indie-superstaari nägemiseks tund aega järjekorras seista ja kontsertide vahel saab mõistliku ajaga baaris varusid täiendada või kadunud kaaslased üles leida. Ainus erand oli klubi Hall, kuhu pääsemine oli teatud kellaajal tõeliselt kafkalik ettevõtmine.

Samuti ei ole TMW-tavaliselt festivalidega kaasnevat tüütut atmosfääri, külastajale jääb pigem tunne, et on saabutud mikrometropoli, kus iga nurga peal toimub eri muusikastiilile pühendatud üritus ning söögipoolise või joogiklaasi taga on mõnus uute juhututtavatega värskeid muljeid vahetada. TMW südames on ikkagi muusika ja see peegeldub ka külastajate keskmisest asjatundlikumas olekus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles