Pildid: Belgia kuningas Philippe saabus Eestisse töövisiidile (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Kersti Kaljulaid arutas teisipäeval Kadriorus belglaste kuninga Philippe I-ga julgeolekuküsimusi.

Kaljulaid tänas belglaste kuningat Belgia panuse eest NATO ühise julgeoleku tagamisel, teatas presidendi kantselei pressiesindaja BNSile.

Alates jaanuarist teenib Tapal Ühendkuningriigi poolt juhitud NATO lahinggrupis ligi 300 Belgia kaitseväelast. Samuti on belglased korduvalt panustanud Balti õhuturbesse, olles seejuures 2004. aastal esimene siia oma hävituslennukid saatnud riik.

Riigijuhid vahetasid kohtumisel mõtteid julgeolekuolukorra üle nii meie regioonis kui laiemalt. «Kuigi otsene oht mõnele NATO liikmesriigile on väike, on meie kõigi huvides näidata maailmale, et NATO on ühtne ja kaitseb oma julgeolekut ühiselt. Nii meil Tapal kui mujal Baltimaades ja Poolas teenivad liitlaste väed ongi selge signaal sellest ühtsusest,» ütles Kaljulaid.

Lisaks arutati küberjulgeoleku ja hübriidohtudega seonduvat, aga ka Euroopa Parlamendi valimiste eel riikide ees seisvaid väljakutseid.

Kuningas Philippe kohtub Kadriorus president Kersti Kaljulaidiga ning külastab e-Eesti Esitluskeskust Ülemistes. 

Seejärel sõidab kuningas Tapale, et kohtuda seal teenivate Belgia kaitseväelastega.

Kuningat saadab visiidil Belgia välis- ja kaitseminister Didier Reynders.

Belgia osaleb NATO liitlaste suurendatud kohaloleku missioonidel 2017. aastast. Lisaks Leedus paiknevale lahingugrupile panustab Belgia kuni maikuuni 250 sõduriga ka Eestisse. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles