Alasti Rootsi politseinik vahistas saunas kurjategija (1)

Copy
Rootsi politseinik veetis spaas vaba päeva, aga kui ta märkas sauna minnes tagaotsitavat kurjategijat, tegutses ta otsustavalt ning vahistas mehe.
Rootsi politseinik veetis spaas vaba päeva, aga kui ta märkas sauna minnes tagaotsitavat kurjategijat, tegutses ta otsustavalt ning vahistas mehe. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Spaas vaba päeva veetnud Rootsi politseinik märkas sauna minnes tagaotsitud kurjategijat, kes hoidis pikka aega kõrvale vanglakaristuse kandmisest. Hoolimata vabast päevast ja asjaolust, et mõlemad mehed olid alasti saunas, otsustas politseinik mehe vahistada.

Politseinik sisenes reede õhtul sauna ja märkas kohe, et seal viibis mees, kes on hoidnud kõrvale vanglakaristuse kandmisest, vahendas Rootsi ringhääling SVT. Teadaolevalt mõisteti mehele vanglakaristus uimastikaubitsemise ja avaliku võimu esindaja ründamise eest.

«Ta ei ilmunud karistust kandma, seega loomulikult oli ta tagaotsitavate nimekirjas,» ütles Stockholmi eeslinna Rinkeby politsei asejuht Christoffer Bohman. «Politseinikul oli vaba päev ja juhuslikult ning isegi mõnevõrra koomilises olukorras, tundis ta kurjategija saunas ära.»

Bohman kiitis politseinikku tema rahuliku reaktsiooni eest, mille käigus suutis politseinik kurjategija vahistada.

«Kahtlemata on palju lihtsam tegutseda, kui sul on kaasas kolleegid, samuti õige varustus,» lisas Bohman. «Antud juhul oli tegemist kõige minimaalsemate vahenditega vahistamisega. Nad olid nii alasti kui üldse võimalik.»

Rootsi politsei kasutas saunas toimunud vahistamist hea näitena sellest, et politsei viibib kõikjal.

«Oleme kõikjal. Isegi kui te meid ei näe, oleme olemas,» ütles Bohman.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles