Pildid ja video: alasti aktivistid katkestasid Briti parlamendis Brexiti arutelu

Inna-Katrin Hein
Copy

Briti parlamendi alamkojas oli 1. aprillil arutlemisel Brexit ehk Ühendkuningriigi lahkumine Euroopa Liidust, sest leppeta lahkumiseni on üsna vähe aega.  

Parlamendiarutluse katkestasid rühmituse Extinction Rebellion paljaste rindadega aktivistid, teatab express.co.uk.

Naisprotestijad, kelle seas oli ka paar meest, astusid üles niinimetatud pealtvaatajate rõdul, kus saavad parlamendiistungeid jälgida tavakodanikud.

Palja ülakehaga protestijad Briti parlamendi alamkojas
Palja ülakehaga protestijad Briti parlamendi alamkojas Foto: EXTINCTION REBELLION /EPA/Scanpix

Nende kehadele olid maalitud mitmed kliimamuutust ja ökoloogilist kriisi puudutavad hüüdlaused, nad seisid seljaga vastu klaastõket.

Väljaande The Guardian ajakirjanikud kommenteerisid, et need protestijad on end vist klaasi külge kleepinud.

See klaassein paigaldati mõned aastad tagasi, et parlamendi töö ja otsustega rahulolematud ei saaks parlamendiliikmete pihta midagi loopida.

«Mitte keegi ei oleks osanud arvata, et see paik näeb alasti aktiviste,» teatasid Brexiti arutelu jälginud kodanikud.

Parlamendi politsei arreteeris 12 aktivisti, keda süüdiatakse kooskõlastamata protestis ja avalikus kohas alasti olemises.

Palja ülakehaga protestijad Briti parlamendi alamkojas
Palja ülakehaga protestijad Briti parlamendi alamkojas Foto: EXTINCTION REBELLION /EPA/Scanpix

Protestirühmitus teatas oma leheküljel, et nad tahtsid väljaastumisega viia avalikkuse tähelepanu «elevandile elutoas» ehk kliimaprobleemidele.

«Meie eesmärgiks on mittevägivaldsed protestid ja kodanikuallumatus, mille abil üritame takistada tegevusi, mis tooks meie planeedil kaasa kuuenda liikide väljasuremise,» kirjutasid rühmituse liikmed.

Kui Briti parlament valitsuse lahkumislepet heaks ei kiida või ei lükka Brexitit pikaks ajaks edasi, lahkub Ühendkuningriik Euroopa Liidust 12. aprillil ilma leppeta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles