Tapmiskatses süüdistatav sarimõrvar Ustimenko ja tema kaasosaline korraldasid kohtusaalis paraja etenduse (9)

Eili Arula
, reporter
Copy
Juri Ustimenko(seisab) ja Nikolai Lilitškin tegelesid eilsel kohtuistungil pidevalt istungil sõnavõttudele vahele segamisega.
Juri Ustimenko(seisab) ja Nikolai Lilitškin tegelesid eilsel kohtuistungil pidevalt istungil sõnavõttudele vahele segamisega. Foto: Margus Ansu

Eile hommikul veidi enne kella kümmet talutasid neli politseinikku Tartu maakohtusse raudus kätega Juri Ustimenko(37) ja Nikolai Lilitškini(55). Kui sarimõrva eest eluaegset vangistust kandev õbluke Ustimenko oli kohtusaali astudes pigem tagasihoidlik, siis politseiniku tapmise katse eest kümnendat aastat trellide taga viibiv Lilitškin sammus saali laialt naeratades ning hõikas rõõmsalt vene keeles: «Tervitus kõikidele sigadele!»

Ka pöördus Lilitškin enne istungit familiaarselt prokuröri Aro Siinmaa poole sõnades: «Noh Siinmaa, tervist!» Prokurör vastas Lilitškini ülevoolavalt sõbralikule tervitusele pingsa silmavaatega.

Oma avakõnes sõnas prokurör Siinmaa, et prokuratuuril oli juba mitu aastat varem plaanis Lilitškini ja Ustimenko süüasi kohtusse saata, kuid kuna mehed on vanglas kuritegusid pidevalt juurde sooritanud, siis nende süütegude toimik aina kosub. Eile jõudis kohtusse süüasi, kus Ustimenkot ja Lilitškinit süüdistatakse seitsmes eri raskusastmega isikuvastases kuriteos. Nende hulgas on kaalukaimad kindlasti korduvad vangivalvurite tapmise katsed ning Ustimenko tehtud pommiähvardus justiitsministeeriumi hoonele.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles