Ugala uueks juhiks saab kultuuriakadeemia õppejõud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garmen Taborist saab 1. juulist Ugala uus juht.
Garmen Taborist saab 1. juulist Ugala uus juht. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala nõukogu kutsus teatri uueks juhiks näitleja ja kultuuriakadeemia etenduskunsti õppejõu Garmen Tabori, kes ametlikult asub tööle juulis. Tema üks esimesi töid on leida Ugalale uus loominguline juht.

"Garmen Tabori suureks plussiks on Eesti teatri tundmine ning kultuuriakadeemia kaudu tunneb ta ka Viljandit ja Ugala teatrit," ütles Ugala nõukogu esimees, kultuuriministeeriumi asekantsler Hillar Sein.

Suvel teatri juhi kohalt lahkuva Kristiina Alliksaare asemele uue juhatuse liikme leidmise konkurss ei alanud nõukogule just roosiliselt, sest esimesest kolmest kandidaadist üks võttis oma avalduse enne nõukogu koosolekut tagasi ja kaks ülejäänud inimest sellele kohale ei sobinud.

Seejärel hakkasid nõukogu liikmed ise kandidaate otsima. Seina sõnul oli esmalt valikus neli inimest, siis vähendati kandidaatide arvu kahele ning lõpuks otsustati minna rääkima Garmen Taboriga. "Kohtusime eelmisel nädalal ning Tabor oli nõus," meenutas Sein.

Nõukogu hinnangul on uue juhi plussid tasakaalukus ning repertuaariteatri hea tundmine. Seina sõnul otsiti inimest, kes suudaks juhtida kogu maja, nii loominguliselt kui majanduslikult. "Teatri juhtimine on jagatud osadeks ning Ugalal on tugev turundus-, haldus- ja majandusjuhtimine olemas," rääkis ta.

Käivad ka Ugala loomingulise juhi otsingud. Seega peab juhatuse liige orienteeruma kõigis neis teemades, kuid tal on kõrval oma ala ekspert.

Rakverest pärit Garmen Tabor on olnud näitleja, lavastaja, kirjandusala juhataja ja näitejuht ning ta on olnud Eesti teatriliidu ja näitlejate liidu liige. Ta on lõpetanud 1992. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri ning tal on magistrikraad teatrikunsti ja teatripedagoogika erialal. 2011. aastast alustas ta tööd Viljandi kultuuriakadeemia lavakõne lektorina ning 2014. aastal sai etenduskunstide osakonna juhatajaks.

Ugala senine juht Kristiina Alliksaar teatas pärast viie aasta pikkust tööd, et tema teiseks ametiajaks ei kandideeri ning jätkab suvel hoopis Tartu Vanemuise teatri juhina. Ugala loominguline juht Ott Aardam lahkub samuti pärast hooaja lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles