President Kersti Kaljulaid taotleb kohtumist Vladimir Putiniga (100)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Aprilli keskpaigas ühepäevasele Venemaa-visiidile sõitev president Kersti Kaljulaid taotles kohtumist Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. 

«Oleme diplomaatilisi kanaleid pidi seda kohtumist ametlikult küsinud,» kinnitas Vabariigi Presidendi kantselei pressiesindaja Mailin Aasmäe. 

«Nii nagu välisvisiitide puhul ikka, on riigipea tuletust teada antud ja küsitud ka kahepoolse kohtumise võimalikkuse kohta. Oleme visiiti ette valimistanud pikemalt, aga ametlik noot selle kohta läks meie Moskva saatkonnast Venemaa välisministeeriumisse eile,» lisas Vabariigi Presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe. 

Kas kohtumine ka päriselt toimub, pole praegu veel teada. Ametlikku vastust selle kohta pole veel tulnud.

Viimati külastas Venemaad president Toomas Hendrik Ilves 2011. aastal, kui käis Peterburi Jaani kiriku taaspühitsemisel.

President Kersti Kaljulaid on 18. aprillil töövisiidil Moskvas, kus avab renoveeritud ajaloolise Eesti saatkonnahoone.

«Moskvas on meie riigi ajalooline esimene välisesindus ja täna on see Eesti suurim ja üks olulisemaid kahepoolseid saatkondi. See on meie diplomaatia eesliin,» on öelnud Vabariigi Presidendi välispoliitika nõunik Lauri Kuusing, kelle sõnul ongi visiidi üks eesmärk tunnustada inimesi, kes igapäevaselt välispoliitika eesliinil Eesti huvide ja meie kodanike õiguste eest seisavad.

Eesti saatkond Moskvas asub linna ajaloolises keskosas Kremli, Arbati väljaku ja konservatooriumi vahetus läheduses ning on algusest peale tegutsenud ühes ja samas majas. Eesti Vabariik määras esimese täievolilise saadiku Moskvasse 1921. aasta veebruaris ning meie saatkond oli üks esimesi suursaatkondi enamlikul Venemaal ja selle uues pealinnas.

Suursaatkonna renoveerimistööde projekteerimine algas juba 2014. aastal, ehitustöödega alustati 2016. aasta sügisel.

Kommentaarid (100)
Copy
Tagasi üles