Peterburi sõjakoolis kärgatas plahvatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Fjodorovitš Možaiski nime kandvas Peterburi sõjakoolis kärgatas täna plahvatus.
Aleksandr Fjodorovitš Možaiski nime kandvas Peterburi sõjakoolis kärgatas täna plahvatus. Foto: Alexander Demianchuk / Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Venemaa suuruselt teises linnas Peterburis kärgatas sõjaväeakadeemias plahvatus, kinnitamata andmetel põhjustas selle kadettide püüe liigutada mürsku.

«Plahvatuse tõttu sai esialgse info kohaselt viga neli kadetti,» ütles päästeteenistuse esindaja uudisteagentuurile RIA Novosti. Hiljem teatas Venemaa kaitseministeerium, et vigastatuid on kolm.

Anonüümseks jäänud allika sõnul toimetati kannatanud haiglasse ja nende elu pole ohus.

Väljaande The Moscow Times andmetel varises plahvatuse järel üks hoone treppidest, mistõttu on maja kolmandal korrusel lõksus umbes 15 inimest.

Plahvatus kärgatas teadaolevalt pärast seda, kui kadetid üritasid liigutada mürsku.
Plahvatus kärgatas teadaolevalt pärast seda, kui kadetid üritasid liigutada mürsku. Foto: twitter

Plahvatus leidis aset mereväeohvitser Aleksandr Fjodorovitš Možaiski nime kandvas sõjakoolis kohaliku aja järgi umbes kell 13.30.

«Praegu ei ole veel teada, mis täpselt plahvatas,» teatas päästeamet. Kinnitamata andmetel toimus plahvatus siis, kui kadetid üritasid liigutada mürsku. 

Akadeemia kuulub kaitseministeeriumi haldusalasse ning seal saavad ohvitseriõpet õhu- ja kosmosekaitse ning relvajõudude teiste harude sõjaväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles