Hiina lasteaiakasvataja mürgitas rühmatäie lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lasteaiakasvataja pani laste pudru sisse naatriumnitritit.
Hiina lasteaiakasvataja pani laste pudru sisse naatriumnitritit. Foto: JUSSI NUKARI / AFP / Scanpix

Hiina idaosa võimude teatel jäi 23 lasteaialast haigeks pärast seda, kui nende õpetaja nad arvatavasti sihilikult mürgitas.

Jiaozuo linna politsei täna tehtud teate kohaselt pani õpetaja perekonnanimega Wang eelmisel kolmapäeval laste pudru sisse naatriumnitritit. Selle liigne manustamine võib tekitada mürgistuse ja ka tappa.

Lapsed hakkasid pärast hommikusööki oksendama ja nii mõnigi neist minestas. Lapsed toimetati haiglasse, neist ühe seisund on tänaseni väga tõsine ja veel seitse viibib haiglaravil. Ülejäänud 15 last pääses kodusele ravile.

Õpetaja peeti kinni, kuid arvatava mürgitamise ametlik motiiv pole teada. Hiina meedia teatas, et õpetaja tahtis maksta kätte oma kolleegile.

Lasteaed sulges ajutiselt oma uksed ja lapsed suunatakse teistesse lähedalasuvatesse päevahoidudesse.

Hiina koolilapsed on sageli olnud kättemaksuhimuliste või vaimsete vaegustega inimeste sihtmärgiks.

2002. aastal suri riigi idaosas Nanjingi linnas 42 inimest, enamjaolt koolilapsed, kui nad sõid rotimürgiga suupisteid. Tapja mõisteti kiirelt surma ja hukati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles