Vene ohvitser mõisteti ISISe heaks võitlemise eest 19 aastaks vangi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Hissamov.
Deniss Hissamov. Foto: vkontakte.ru

Põhja-Kaukaasia sõjaväeringkonna kohus mõistis Vene kaitseministeeriumi endise ohvitseri Deniss Hissamovi süüdi kuulumises äärmusrühmitusse Islamiriik (ISIS), ütles ajakirjanikele kohtu pressisekretär Aljona Katkalo.

«Kohus tunnistas Hissamovi süüdi ja mõistis 19 aastaks range režiimiga vanglasse,» ütles ta.

Krasnodaris sündinud 34-aastasel Hissamovil on kõrgem haridus, ta on tehnikateaduste kandidaat, kapteni auastmes endine kaitseministeeriumi töötaja.

2015. aasta mais võltsis ta Tadžikistani passi ja lendas selle alusel Venemaalt Türki, kus liitus ISISega.

Hissamov osales Iraagi ja Süüria kodusõjas. Aprillis 2017 naasis ta Iraagist ja Süüriast ning Türgi politsei pidas ta võltsitud Tadžikistani passiga kinni. Seejärel saadeti ta Tadžikistani.

Hissamov lõpetas 1999. aastal eksternina kooli Nr 48 ja astus kindral Štemenko nimelisse sõjakooli, mille lõpetas kuldmedaliga ja autahvlile kandmisega. Seejärel määrati ta kaitseministeeriumi 274. teaduskeskuse riigisaladuse kaitse osakonna juhatajaks.

Aasta pärast saadeti keskus laiali ja Hissamov anti kindralstaabi 8. peavalitsuse 8. osakonna käsutusse. Jõudnud välja kapteni auastmeni, läks Hissamov omal soovil erru ja alustas võimude väitel kuritegevust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles