Fotod: Alžeeria president teatas ametist lahkumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alžeeria president Abdelaziz Bouteflika teatas teisipäeva õhtul tehtud telepöördumises ametist lahkumisest, edastas teiste seas telekanal CNN.

Alžeeria armee oli veidi enne seda nõudnud Bouteflika ametist tagandamise protsessiga viivitamatut alustamist.

Sajad tudengid kogunesid teisipäeval Alžeeria pealinna tänavatele, nimetades põdura presidendi Bouteflika tagasiastumislubadust diversiooniks ja nõudes poliitilise süsteemi radikaalset muutmist.

Relvajõudude ülemjuhtaja Ahmed Gaid Salah kutsus kaitseministeeriumi ametlikus avalduses üles põhiseaduslike protseduuride alustamisele, et riigipea võimalikult kiiresti ametist kõrvaldada.

Alžeeria president Abdelaziz Bouteflika.
Alžeeria president Abdelaziz Bouteflika. Foto: RAMZI BOUDINA / REUTERS

Bouteflika teade tagasiastumisest ei muuda midagi, ütles psühholoogiatudeng Meriem Medjdoub Alžiiri kesklinnas, kuhu oli kogunenud umbes 1000 meeleavaldajat.

«Me nõuame radikaalset muutust,» ütles ta AFP-le.

Viletsa tervisega 82-aastane Bouteflika on võimust kinni hoidnud hoolimata protestidest, mis algasid veebruaris reaktsioonina tema teatele viiendaks ametiajaks kandideerimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles