Maadlusfestival Estonian Wrest Fest jätkub rahvusvahelise maadluslaagriga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas lihvib hetkel oma maadlusoskuseid ligi 400 noort 20 erinevast riigist.
Tallinnas lihvib hetkel oma maadlusoskuseid ligi 400 noort 20 erinevast riigist. Foto: Tallinn Open

Saku Suurhallis toimub 4. aprillini rahvusvaheline maadluslaager, kus nii kreeka-rooma, vaba- kui naistemaadluses lihvivad oma oskuseid ligi 400 noort maadlejat 20 riigist.

Maadluslaagri koordinaator Kristjan Pressi sõnul on laagri eesmärk anda noortele võimalus maadelda võimalikult paljude erinevate vastastega. «Meil on laagris iga päev treenimas erinevate riikide treenerid, et noored saaksid tunda erinevaid maadluskoolkondi,» rääkis Press. Nii on ühel päeval treeneriteks soomlased, teisel valgevenelased, kolmandal eestlased jne. «Soomlased on näiteks väga jõulised. Nemad kasutavad juunioride vanuserühmas juba tõsist musklit,» märkis Press.

Erinevate koolkondade kohta selgitas ta, et 60ndatel oli raamat, kus oli välja toodud, et Nõukogude Liidus on 3 maadluskoolkonda - slaavi (Ukraina, Valgevene, Venemaa), kaukaasia (näiteks Gruusia) ja Eesti.

«Eesti oli ilmselt seotud Palusalu, Kotka ja Englase aegadega. Omal ajal oli Eestil ju palju maavõistluseid Soome ja Ungariga. Tänaseks on selle koolkonna meilt ungarlased üle võtnud. Nende maadlus on praegu väga heal tasemel,» räägis Press, kelle hinnangul on laagris osalejate arv kasvanud võrdeliselt Tallinn Open - Kristjan Palusalu Noorte Maadlusvõistlusega. «Kolm aastat tagasi alustasime esimese laagri korraldamisega maadlusklubis Korrus3. Viimased 2 aastat oleme olnud Saku Suurhallis ja seegi hakkab juba väikseks jääma,» rõõmustas Press ning lisas, et kui nii edasi läheb, tuleb korraldajatel hakata juba nutikamaid lahendusi otsima.

Estonian Wrest Fest kestab 6. aprillini. Selle raames peeti ka Tallinn Open 2019 - Kristjan Palusalu Noorte Maadlusvõistlus, mis toimus Saku Suurhallis 29.-31. märtsini. 6. aprillil võtavad aga kreeka-rooma ja vabamaadlejad mõõtu 32. Kristjan Palusalu memoriaalil Kalevi Spordihallis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles