Ajavõtuviga tõstis briti suusataja MK-sarja kolme parema hulka

Postimees Sport
Copy
Briti suusataja Andrew Young sai ootamatult 18 000 euro võrra rikkamaks.
Briti suusataja Andrew Young sai ootamatult 18 000 euro võrra rikkamaks. Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvaheline suusaliit FIS oli sunnitud meessuusatajate MK-sarja punktid ja auhinnarahad ümber jaotama.

Nii nagu pärast murdmaasuusatamise MK-sarja Lillehammeri etappi juba naiste puhul kardeti, juhtuski meestega, kui briti suusataja Andrew Young ebaõiglaselt oma teenitud punktidest ilma jäi ning just seepärast ka MK-sarja kokkuvõttes poodiumile ei pääsenud.

Jutt käib loomulikult 24. märtsil Quebecis sõidetud meeste 15km jälitussõidust, kus Lillehammeri etapiga sarnase võistlusformaadi tõttu valitses MK-punktide jagamisel korralik segadus.

Young näitas paremuselt kolmandat aega, kuid jäeti ometi neljandaks, sest lõpuprotokolli järgi oli ta jälitussõidule startinud kümnendik pärast kolmandaks märgitud ameeriklast Simeon Hamiltoni. Tegelikult läksid mehed rajale aga koos ning Young finišeeris enne Hamiltoni.

Pärast võistlust esitas Young FIS-ile ametliku protesti, mille tulemusel otsustatigi nüüd MK-sarja punktid ja auhinnarahad ümber jaotada ning britt teenitud kolmandale kohale tõsta.

«Olen šokis, sest olin sisimas juba loobunud võimalusest, et mu protest läbi läheb,» ütles Young Norra telekanalile NRK.

FIS-i esindava Karl-Heinz Lickerti sõnul on Young tõestanud, et oli kiirem kui Hamilton ning seepärast tuli lõpptulemused ära parandada.

Otsus tähendab ühtlasi seda, et 18 000- eurone auhinnaraha, mis algselt kuus Hamiltonile antakse hoopiski britile.

Analoogse probleemiga puutus läinud hooaja Lillehammeri etapil kokku ka Norra suusataja Ingvild Flugstad Östberg, kes jäeti ebaõiglaselt koondise kaaslase Therese Johaugi taha.

Teisi MK-sarja tulemusi Kanada etapi apsakas siiski enam mõjuta, sest protesteerimise aeg saab enne ümber.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles