Euroopa tippkorvpalliklubide järelkasv näitab Tartus oskusi

Tartu Postimees
Copy
Korvpallilahing Tartu Basket Cupil. Arhiivifoto.
Korvpallilahing Tartu Basket Cupil. Arhiivifoto. Foto: Sille Annuk

Euroopa klubikorvpalli absoluutsesse tippu kuuluvad Kaunase Žalgiris, Tel Avivi Maccabi või Berliini Alba pole Eestis just igapäevased külalised. Kuid reedest pühapäevani on nad siin, et oma oskusi näidata Tartu Basket Cupil, mis esimest korda toimub maailma korvpalli katusorganisatsiooni FIBA egiidi all. Žalgiris, Maccabi ja Alba on üles andnud oma U13 vanuseklassi esindused.

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi (TÜASK) korraldatavale turniirile on oodata 52  võistkonda ehk üle 600 noore kossumehe. Kõige tuntumad nimed ongi turniiri vanimas ehk U13 vanuseklassis, kus lisaks nimetatutele tulevad väljakule Roma Stella Azzurra, Moskva Dünamo, Riia DSN, Marupe SC ja korraldajad ehk Tartu ülikooli korvpallikooli Lõvid.

TÜASK juhatuse esimehe Gert Prantsi sõnul on turniiri tase iga aastaga tõusnud. «Sellise suure rahvusvahelise noorteturniiri korraldamine on osa Tartu korvpalli arendamisest. Tõsiasi, et oleme sel aasta saanud turniirile ka FIBA tunnustuse, lisab Tartu Basket Cupile kaalu,» rääkis ta. «Aastate jooksul Tartu linna esindusvõistkonna järelkasvuga tegutsedes on klubil kogunenud hulka kontakte ning turniiri tase on tõusnud järjest kõrgemale.»

Lisaks korvpallilahingutele toimub ka meeleolukas õhtune programm nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Turniiri avamisele on oodata mitmeid külalisi ja esinejaid.

Traditsiooniliselt on turniiri teise päeva õhtul suur osavus- ja sõuõhtu SKLZ Challenge Night, kus pallurid saavad end proovile panna osavus-, viske- ning pealtpanekuvõistlusel.

Turniir toimub 3. kuni 5. mail Tartu ülikooli spordihoones, Kesklinna koolis ning Raatuse koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles