Bernie Sandersi valimiskampaaniale annetati esimeses kvartalis 18 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator Bernie Sanders.
Senaator Bernie Sanders. Foto: EPA/Scanpix

USA presidendiks pürgivatest demokraatidest kaasas oma valimiskampaaniale aasta esimeses kvartalis enim raha Bernie Sanders, kellele annetati 41 päevaga 18 miljonit dollarit.

See annab valimiskampaaniate algul demokraatide seas juhtpositsiooni Sandersile ja survestab teisi nimekaid demokraate nagu endine asepresident Joe Biden, kes ei ole veel otsustanud, kas presidendiks pürgida.

Kandidaadid peavad annetuste summast föderaalset valimiskomisjoni teavitama 15. aprilliks. Praegu ei ole seda teiste seas veel teinud senaatorid Amy Klobuchar, Cory Booker, Kirsten Gillibrand ja Elizabeth Warren.

California senaator Kamala Harris kogus 12 miljonit dollarit. Texase esindaja Beto O'Rourke ei avaldanud teisipäeval annetuste summat, kuid tema abid ütlesid, nädalavahetusel annetati üle miljoni dollari ja oma kampaania esimese 24 tunniga kogus ta 6 miljonit dollarit.

Sandersi kaasatatud rahasumma viitab, et tema valijad on sama aktiivsed kui neli aastat tagasi ja võimalik, et tema toetus on ka kasvanud. Vermonti osariigi senaatori valimiskampaania teatas, et annetajaid oli kokku 525 000, kellest 20 protsenti olid uued toetajad ja 20 000 olid registreeritud vabariiklastena.

Kuigi Sandersi saak on muljetavaldav, ei ole see nii kopsakas kui mõnel varasematel presidendiks pürgijatel, kes sõltusid enam suurtoetajatest. Hillary Clinton kaasas oma valimiskampaania esimeses kvartalis näiteks 45 miljonit dollarit. 2008. aasta valimiskampaania algul kaasas Clinton 36 miljonit dollarit ja Barack Obama 26 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles