Rahvas nimetaks KG Nooruse kooliks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare Nooruse kool
Kuressaare Nooruse kool Foto: facebook.com/kuressaaregymnaasium

Kuressaare gümnaasium küsis rahvalt arvamust, milline võiks olla tulevikus põhikooliks muutuva kooli uus nimi. Kooli direktor Toomas Takkis ütles Kadi raadio uudistele, et kõige rohkem hääli ehk 35% häältest kogus uue nimena Nooruse kool.

“Kui paneme juurde kõik need nimed, millest veel käis läbi sõna “nooruse”, siis kõikidest vastajatest 53% on olnud selle poolt,” lisas Takkis.

Üllatavalt oli teise hääletustulemusena eelistatud Arensburgi kool, mis kogus ligi 20% häältest. Neid nimesid, mis üldse inimeste poolt välja käidi, oli lisaks väljapakutud üheksale nimele kokku üle 50. “Hästi aktiivselt mõeldi kaasa,” kinnitas Takkis.

Direktor tunnistas, et lapsed tegid osa nimede puhul ka niisama nalja. Näiteks oli pakutud ka viis isikunimega varianti: Kusti Koka nimeline, Bellingshauseni-nimeline, Hannes Aaviku nimeline, Albert Uustulndi nimeline ja Beebi-

lõusta 1. põhikool. Nimega Saaremaa oli aga väga palju erinevaid variante, samamoodi ka nimega Kuressaare.

Takkise sõnul pole veel teada, millal täpsemalt uus nimi koolile kinnitatud saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles