HITO/BC Karjamaa surus end jõuga finaalturniirile

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
HITO/Karjamaa jaoks tuli otsustav võit väga raskelt - kolmandal veerandil hakkas mäng vastaste kätte libisema, kuid kohtumise lõpus võeti jõu ja kogemustega ikkagi oma.
HITO/Karjamaa jaoks tuli otsustav võit väga raskelt - kolmandal veerandil hakkas mäng vastaste kätte libisema, kuid kohtumise lõpus võeti jõu ja kogemustega ikkagi oma. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

HITO/BC Karjamaa sai kolmapäeva õhtul kõva pingutusega Eesti korvpalli teise liiga veerandfinaali otsustavas mängus 80:69 jagu KK Viimsi/Kesklinna KK meeskonnast ja kindlustas pääsu nelja parema meeskonna finaalturniirile. 

Põhiturniiril oma alagrupis 14st mängust 13 võitnud HITO/Karjamaa oli Jõhvi spordihallis toimunud põnevusmängus püstihädas 16-17aastastest noortest koosneva vastasega, kes ajasid Ida-Viru meeskonna mängijaid avaminutitest peale takjatena taga. 

Kui avapoolaja järel juhtis kodumeeskond 42:34, siis kolmanda veerandil hakkas olukord palliplatsil kiskuma kriitiliseks. Viimsi noored ajasid mängutempo veelgi pöörasemaks ja tegid pärast vaheaeg vahespurdi 17:2. Enne viimast veerandit oli HITO/BC Karjamaa viie punktiga tagaajaja. 

Viimase veerandi alguses panid aga sissejuhatuseks kolmepunktiviske sisse Margo Tali ja Karel Laanemets, millele  tuli kohe juurde kaks punkti Edvard Trummilt. Viimsi võitles veel kõvasti, ent kogenud HITO/Karjamaa mängijad enam võitu käest ei lasknud. 

HITO/Karjamaa viskas Veiko Simm 18 ja Margo Tali 16 punkti. Edvard Trummi arvele jäi 12 punkti ja 15 lauapalli. 

Kohtumise protokoll 

Võitjate treener Priit Käen tunnistas, et otsustavaks sai lõpuks, et meeskonnas leidus mängijaid, kes suutsid tugeva pressi all palli üle tuua. "Aga ootamatult raskeks tegid vastased selle võidu," tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles