Video: Elizabeth II endine piloot leiti surnuna

Inna-Katrin Hein
Copy
Lääne-Berkshire Bucklebury, kus asuvast majast leiti piloot Tony Meadowsi ja ta naise surnukeha
Lääne-Berkshire Bucklebury, kus asuvast majast leiti piloot Tony Meadowsi ja ta naise surnukeha Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti politsei leidis kuninganna Elizabeth II kunagise piloodi Tony Meadowsi ta kodust Lääne-Berkishire’is Buckleburys surnuna. Mehe surnukeha juures oli ta abikaasa Paula, kes samuti ei olnud elus.

Politsei teatel viitab sündmuspaigalt leitu, et tõenäoliselt tappis piloot oma naise ja siis iseenda, teatab msn.com.

«Mõlemad elu kaotanud olid 80. eluaastates, nad leiti 2. märtsi õhtul. Meie andmetel oli naisel dementsus. Mitte midagi ei viita, et asjasse oleks segatud veel inimesi,» lisas Thames Valley politsei juhtivinspektor Andy Howard.

Lääne-Berkshire Bucklebury, kus asuvast majast leiti piloot Tony Meadowsi ja ta naise surnukeha
Lääne-Berkshire Bucklebury, kus asuvast majast leiti piloot Tony Meadowsi ja ta naise surnukeha Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images/Scanpix

Meadowsid elasid Bucklebury mõisa lähedal. Seal elavad Cambridge’i hertsoginna Catherine’i vanemad Carole ja Michael Middleton.

Kapten Meadows oli 1970. aastatel Concorde’i kapten. Selle lennukiga lendasid Elizabeth II ja ta mees, prints Philip 1979. aastal kolm nädalat kestnud visiidile Lähis-Itta ja tagasi koju. 

Meadows läks lennundusajalukku veel sellega, et oli üks pilootidest, kes juhtis 22. novembril 1977 British Airwaysi Concorde’i esimest liinilendu Londonist New Yorki.

Selle sündmuse puhuks kirjutas piloot Meadows lennundusväljaandes: «22. november 1977 on väga tähtis päev, sest lõpuks lennutatakse reisijad Londonist New Yorki erakordselt kiiresti. Pärast edukaid katselende Washingtoni, saime loa regulaarlendudeks New Yorki. See on meie lennufirmale suur läbimurre».

Britis Airwaysi Concorde 1970. aastatel
Britis Airwaysi Concorde 1970. aastatel Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library/Scanpix

Tagasilennul New Yorgist Londonisse lasus vastutus juba Meadowsi õlul, sest ta asus siis kapteni rolli. Piloot sõnas hiljem, et õhukutõusmine oli väga sujuv ja kõik läks plaanikohaselt.

Kapten Meadows oli veel ühe Concorde’i piloodiks, sellega lendas printsess Diana mitmesse riiki visiidile.

Meadows oli oma hariduselt matemaatik, kuid teda hakkas huvitama lennundus ja ta liitus kuninglike õhujõududega, saades piloodiks.

Ta oli üks neist pilootidest, kes tegid katselende, kaasa arvatud ka Concorde’idega, mis olid ülehelikiirusel lendavad reisilennukid.  

Meadowsi lendas oma kõige kiiremal lennul Concorde’iga 2320 kilomeetrit tunnis.

Concorde’idest loobuti 2003, kuna selliste lennukite õhukutõusmise ja maandumisega kaasnes vali heli, niinimetatud ülehelipaugud, mis lõhkusid hooneid ja ehmatasid loomi.

British Airwaysi Concorde 1980. aastatel. Pildil on piloodid kokpitis
British Airwaysi Concorde 1980. aastatel. Pildil on piloodid kokpitis Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library/Huber/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles