Marina Kaljurand: Kaljulaid peab tõstatama ka Venemaale ebamugavaid teemasid (15)

Marina Kaljurand
Copy
Marina Kaljurand teatas pressikoneverntsil, et kandideerib valimiskogus presidendiks.
Marina Kaljurand teatas pressikoneverntsil, et kandideerib valimiskogus presidendiks. Foto: Erik Prozes

Eesti ja Venemaa poliitilised suhted on keerulised, nagu ka ELil ja NATO-l tervikuna. Seda enam tuleb kaaluda oma sõnumeid ja teemasid. Kindlasti tuleb tõstatada kahepoolseid küsimusi nagu piirileping, aga ka Venemaale ebamugavaid teemasid nagu Krimmi okupeerimine, sõjategevus Ida-Ukrainas, Venemaa küberrünnakud, kirjutab riigikogu liige ja endine Moskva suursaadik Marina Kaljurand (Sotsiaakdemokraadid). 

Viimastel päevadel on pakkunud kõneainet küsimused, miks sõidab Kersti Kaljulaid Moskvasse, kas ta peaks sõitma Moskvasse remonditud saatkonnahoonet avama ja kellega ta kohtub ning mida ütleb.

Asjakohased küsimused, sest Eesti presidendid ei käi Moskvas väga tihti, et mitte öelda – käivad haruharva. Tegelikult ei olegi neid kohtumisele Vene Föderatsiooni presidendiga kunagi kutsutud. Kui kohtumised on olnud, on need olnud teiste ürituste «äärealadel». Nii näiteks käis president Ilves Moskvas Boris Jeltsini matustel ja soome-ugri rahvaste kongressil Hantõ-Mansiiskis, mille raames kohtus president Medvedeviga.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles