Porošenko võttis Zelenski väitluskutse vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko.
Ukraina president Petro Porošenko. Foto: STRINGER / Sputnik / Scanpix

Ukraina presidendiks tagasi pürgiv Petro Porošenko võttis vastu Volodõmõr Zelenski kutse väitlusele enne 21. aprillil peetavat teist valimisvooru.

Porošenko kinnitas seda ööl vastu neljapäeva Twitteris vastuseks Zelenski Facebooki-väljakutsele. 

"Väitlusreeglid on kirjas presidendi valimise seaduses, lugege neid palun. Need saavad toimuda avalik-õiguslikus televisioonis ülekandega kõikides telejaamades kümnetele miljonitele inimestele. Kuid kui staadion, siis staadion. Ootan teid, Volodõmõr," säutsus Porošenko.

Ta meenutas, et presidendikandidaatide väitlus ei ole meelelahutus, vaid tõsine arutelu riigi arengustrateegia, selle väärtuste, ajaloolise suundumuse ja prioriteetide üle ning valimiskampaania määrab riigi tuleviku paljudeks aastateks.

Zelenski kutsus Porošenko valimisväitlusele telestuudio asemel staadionile, kust tehtaks teleülekanne.

Ukraina keskvalimiskomisjoni teatel sai koomik Zelenski presidendivalimiste esimeses voorus 30,24 protsenti ja ametisolev riigipea Porošenko 15,95 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles