Tartu kunstimuuseum leidis pealinna naasnud Signe Kivile asendaja

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Kivi (vasakul) ja Joanna Hoffmann.
Signe Kivi (vasakul) ja Joanna Hoffmann. Foto: Tartu Kunstimuuseum

Riigikokku valitud Signe Kivi asemel asub Tartu kunstimuuseumi direktori kohusetäitjaks Tartmusi näituste osakonna juhataja Joanna Hoffmann.

Joanna Hoffmann on töötanud Tartu kunstimuuseumis kolm aastat. Ta lõpetas 2016. aastal Eesti kunstiakadeemia maali eriala magistriõppe, olles varem omandanud sealsamas bakalaureusekraadi tekstiilidisaini valdkonnas.

Tartu kunstimuuseumis on ta kureerinud mitmeid näituseid, teiste hulgas on Peeter Alliku retrospektiiv «Kultiveeritud skisofreenia» (2017), Art Allmägi «Paint It Black II» (2017), EV100 programmi kuulunud grupinäitus «Metafoorid kodule» (2018) ja koostöös Hanna-Liis Kondiga Rootsi nüüdiskunsti ülevaatenäitus «Lugusid kuulumisest» (2019).

Signe Kivi juhtis Tartu kunstimuuseumi ligi kaks aastat. Sel ajal koliti enam kui 24 000 teosest koosnev kogu Vallikraavi tänavalt Eesti Rahva Muuseumi uutesse hoidlatesse ning taasavati Tartu kunstimuuseumi erialase kirjanduse raamatukogu.

Tartu kunstimuuseumi direktori kohusetäitjana on Joanna Hoffmann ametis kuni muuseumi ümberstruktueerimiseni sihtasutuseks või kuni kultuuriministeerium kuulutab välja konkursi direktori ametikoha täitmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles