Uus-Meremaa mošeeründaja annetas Euroopa äärmuslastele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa mošeeründaja Brenton Tarrant kohtus.
Uus-Meremaa mošeeründaja Brenton Tarrant kohtus. Foto: AFP/SCANPIX

Uus-Meremaa mošeeründaja annetas korduvalt Euroopa paremäärmuslikele rühmitustele, kirjutas Austria päevaleht Der Standard neljapäeval.

Uus-Meremaa mošeeründaja annetas korduvalt Euroopa paremäärmuslikele rühmitustele, kirjutas Austria päevaleht Der Standard neljapäeval.

Brenton Tarrant (28), kes astub sel nädalal 50 inimese mõrvas süüdistatuna kohtu ette, tegi annetused 2017. ja 2018. aastal, vahendas ajaleht uurimisega tuttavatele Saksa ja Austria julgeolekuallikatele viidates.

2017. aastal tegi austraallane neli annetust kogusummas 2200 eurot. Saksamaa uurimisega tuttav allikas ütles, et raha läks Prantsuse rühmitusele "Génération Identitaire".

Austria sisejulgeolekuteenistus uurib endiselt, kas kogu annetatud raha läks organisatsioonile ühes riigis, vahendas leht.

Tarrant annetas mullu ka 1500 eurot Martin Sellnerile, kes juhib rühmitust Identitarian Movement Austria (IBÖ).

Kui ametivõimud möödunud nädalal sellest seosest teada said, korraldati Sellneri korterile haarang. Sellner on tunnistanud, et sai annetuse, kuid ta eitas Tarrantiga suhtlemist.

Austrias uuritakse nüüd, kas IBÖ on terrorirühmitus, mis tuleks laiali saata.

Austria valitsuskoalitsiooni kuuluva paremäärmusliku Vabaduspartei (FPÖ) poliitikud on püüdnud end distantseerida väidetavatest sidemetest FPÖ ja IBÖ liikmete vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles