Teinegi Jüri Vipsi konkurent sai võimaluse testida vormel 1 sarja masinat

Postimees Sport
Copy
Dan Ticktum
Dan Ticktum Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Sarnaselt Mick Schumacherile avanes teiselgi noorukil, Dan Ticktumil, võimalus testida vormel 1 sarja masinat. Mõlemad mehed sõitsid eelmisel aastal Jüri Vipsi ning Ralf Aroni vastu Vormel 3 sarjas.

Kuna Ticktum kuulub alates 2017. aastast Red Bulli juuniorite meeskonda, sai ta võimaluse testida Red Bulli võistlusmasinat kähel päeval Bahreini ringrajal.

Ticktum läbis testipäevadega 134 ringi, olles peamiselt rajal selleks, et sõita pikemat aega järjest. Red Bull üritas selle testiga lahendada seadistuse probleeme, mis on kahel esimesel etapil sel hooajal sõitjaid seganud.

«See on täiesti erinev sellest, millega harjunud olen. See oli meeletu vastutus. On tähtis esineda hästi ja mitte ainult enda jaoks vaid kogu meeskonna jaoks. See oli minu jaoks väga suur pinge, aga olin selleks hästi ette valmistunud,» rääkis Ticktum autospordile.

Tõenäoliselt on saab Ticktum F1 masina rooli istuda ka kahel päeval järgmisel kuul Hispaanias. «Loodetavasti tegin piisavalt head tööd, et mind ka järgmisel testil rooli lastakse. Antud hetkel pole see veel kindel,» lausus Ticktum.

Ticktum lõpetas testipäeva paremuselt üheksanda ajaga, kaotades George Russellile 1,8 sekundiga. Vaatamata sellele polnud kiire ringiaeg Red Bulli eesmärk ning viimasel kiirel ringil oli masinaga väike probleem, mis maksis Ticktumile umbes 0,7 sekundit.

«Olen veidi pettunud, et ei saanud kiirel ringil korralikku aega sõita väikese probleemi pärast, aga samas ei olnud see ka päeva eesmärk. Meil oli siiski vaja saada infot masina kohta,» rääkis Ticktum lõpetuseks.

Teatavasti liitus ka eestlane Jüri Vips eelmise aasta lõpus Red Bulli noortemeeskonnaga. Sel hooajal peaks Vips kihutama FIA vormel-3 sarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles