Zelenski: Donbassi sõda võidetakse diplomaatia, majanduskasvu ja sõjaväe tugevdamisega (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidendikandidaat Volodõmõr Zelenski pühapäeva õhtul oma valimisstaabis.
Ukraina presidendikandidaat Volodõmõr Zelenski pühapäeva õhtul oma valimisstaabis. Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / SCANPIX

Ukraina presidendikandidaadi, meelelahutaja Volodõmõr Zelenski sõnul on valituks osutumisel tema esimeseks seadluseks Ukrainas «tõelise rahvavõimu kehtestamine» ja Donbassi sõda saab tema hinnangul võita diplomaatia, majanduskasvu ja sõjaväe tugevdamisega.

Ukraina presidendikandidaadi, meelelahutaja Volodõmõr Zelenski sõnul on valituks osutumisel tema esimene seadlus Ukrainas «tõelise rahvavõimu kehtestamine» ja Donbassi sõda saab tema hinnangul võita diplomaatia, majanduskasvu ja sõjaväe tugevdamisega.

Raadiojaama Vabadus projekti «President UA» raames vastas Zelenski 25 küsimusele, mis esitati kõigile 2019. aasta presidendivalimiste kandidaatidele. 

Vastuseks küsimusele oma esimese seadluse kohta vastas Zelenski: «See saab olema seadlus, millega kinnitatakse tegevusplaan Ukrainas tegeliku rahvavõimu kehtestamiseks. Samuti esitan eelnõud Ukraina presidendi, raadasaadikute ja kohtunike puutumatusest vabastamise, Ukraina presidendi umbusaldamise ja raadasaadikute tagasikutsumise kohta.»

Vastuseks küsimusele Ukraina peamistest strateegilistest partneritest kostis ta: «Kõik oleneb olukorrast. Strateegilised partnerid millistes küsimustes ja millistes suundades? Elu on muutlik, peame Ukrainale kasulikel tingimustel tegema koostööd kõikide riikidega, kes ei ohusta meie iseseisvust ja sõltumatust.»

Zelenski kinnitas samuti, et «Krimm on Ukraina» ja 2014. aasta kevadel Ida-Ukrainas «pigistati meid oma alalt välja», nimetades seda «ajutiseks». 

Presidendikandidaadi sõnul ei ole Donbassi sõda võimalik peatada, «sõda kas kaotatakse või võidetakse».

«Me saame võita. Diplomaatia, majanduskasvu ja sõjaväe tugevdamisega,» ütles Zelenski.

31. märtsil peetud presidendivalimiste esimese vooru võitnud Zelenski läheb 21. aprillil teises valimisvoorus vastamisi ametisoleva riigipea Petro Porošenkoga. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles