Rentnik tahab tasuta omandada Emajõe Suursoo looduskeskuse (3)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Luunja vallavanem Aare Anderson (vasakul) ja vallavolikogu esimees Radž Sauk märkisid, et Emajõe Suursoo looduskeskuses ootab tegemist mitu suuremat tööd ning sellepärast peab vald õigeks keskuse rentimise asemel selle tasuta omandamist.
Luunja vallavanem Aare Anderson (vasakul) ja vallavolikogu esimees Radž Sauk märkisid, et Emajõe Suursoo looduskeskuses ootab tegemist mitu suuremat tööd ning sellepärast peab vald õigeks keskuse rentimise asemel selle tasuta omandamist. Foto: Margus Ansu

Emajõe Suursoo looduskeskus kuulub Riigimetsa Majandamise Keskusele (RMK), mis 2016. aasta juulist loobus seal looduskeskuse pidamisest. Mullu septembrist andis RMK keskuse ja selle ümbruse viieks aastaks rendile Luunja valla sihtasutusele Luunja Jõesadam.

Läinud neljapäeval peetud istungil kiitis Luunja vallavolikogu heaks looduskeskuse, selle abihoone ja osa maa tasuta omandamise plaani. «Keskus asub Luunja valla territooriumil ning see on hea asukoha ja suurte võimalustega koht,» põhjendas Luunja vallavanem Aare Anderson soovi. «See on korralikult välja ehitatud paik Emajõe ääres, mida saab kasutada avalikes huvides. Selle eesmärgiga keskus ehitatigi, aga eesmärki täitis see koht ainult mõne aasta.»

Keskust on kavas kasutada koolituste, seminaride, õppepäevade, kultuuriürituste korraldamiseks ja üritusteenuste osutamiseks. «Parklad, õpperajad ja slipp peavad jääma kasutamiseks kõigile huvilistele,» toonitas vallavanem.

RMK-le ei ole laekunud Luunja valla taotlust Emajõe Suursoo looduskeskuse tasuta võõrandamiseks, sellepärast ei ole RMK juhatus saanud selles osas seisukohta võtta, teatas RMK kinnisvaraosakonna juhataja Andrus Lauren.

«Tasuta võõrandamine toimub riigivaraseaduse kohaselt keskkonnaministri käskkirjaga, mis on eelnevalt kooskõlastatud Vabariigi Valitsuse ja rahandusministeeriumiga,» selgitas ta. «Selle menetluse aluseks on vallavolikogu otsus ja valla taotlus, mida RMK-le teadaolevalt ei ole.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles