Korruptsiooniskandaalis Riia linnapea Nils Ušakovs sai sule sappa

BNS
Copy
Riia linnapea ametist tagandatud Nils Ušakovs.
Riia linnapea ametist tagandatud Nils Ušakovs. Foto: Ieva Makare/LETA

Läti keskkonna- ja regionaalarenguminister Juris Pūce tagandas eile hilisõhtul ametist Riia linnapea Nils Ušakovsi, kes lubas otsuse vaidlustada.

Pūce põhjendas eile õhtul riigi teatajasse jõudnud teates otsust arvukate rikkumistega millega Ušakovs oli Riia linnapea ja linna ühistranspordiettevõttega Rīgas Satiksme aktsiate hoidjana sooritanud.

Ušakovsi hinnangul on tema tagandamise otsus seadusvastane ning selle põhjenduseks toodud argumendid mitteprofessionaalsed.

«On selge, et pöördun kohtusse. Olen absoluutselt kindel, et kohus toob välja kõik seadusrikkumised, mille minister selle otsuse allkirjastamisega tegi.»

Riia linnapea kohusetäitjaks saab senine aselinnapea Olegs Burovs.

Jaanuari lõpus otsiti läbi Ušakovsi töö- ja eluruumid, uudisteagentuuri LETA andmetel oli läbiotsimine seotud varem algatud kriminaalmenetlusega, mille detaile aga ei avaldatud.

Paljud Riia linnavolikogu opositsioonipoliitikud väljendasid arvamust, et läbiotsimised olid seotud mullu detsembris Rīgas Satiksme ümber lahvatanud korruptsiooniskandaaliga, millega seoses vahistati kaheksa inimest nii Lätis kui ka välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles