Galerii ja video: Zelenskõi ja Porošenko käisid alko- ja narkotesti tegemas (1)

Copy

Ukraina presidendikandidaat, meelelahutaja Volodõmõr Zelenskõi ning ametisolev president Petro Porošenko käsid täna vereproovi andmas, et teha enne meeste debatti kindlaks ega kumbki pole mõnuaineid pruukinud.

Zelenskõi käis alko- ja narkotesti tegemas ühes Kiievi erakliinikus, Porošenko aga staadioni meditsiinipunktis.

Analüüside tegemist nõudis Zelenskõi üleeile õhtul tehtud videopöördumises, kus ütles, et kandidaadid peavad rahvale näitama, et nende hulgas ei ole joodikuid ega narkomaane. Lisaks esitas ta väitluseks hulga muid eeltingimusi, sh selle toimumise staadionil.

Porošenko võttis väljakutse vastu, teatades, et ootab Zelenskõid täna kell 9 analüüse andma staadioni meditsiinipunkti, kuid Zelenskõi staabis ei äratanud see paik usaladust ja nad eelistasid analüüse anda Andri Paltševski erakliinikus. Paltševski kuulub teadaolevalt Zelenskõi sõpruskonda.

Zelenskõi analüüside andmiselt tehti Facebookis otseülekanne.

Porošenkolt võeti analüüsimiseks vere- ja uriiniproov ning juukseid. Lisaks allkirjastas ta vajalikud dokumendid.

Kiievi narkoloogiakliiniku peaarsti Volodõmõr Jarõi sõnul Porošenko analüüside kiirtest mingeid psühhoaktiivseid aineid ei näidanud.

«Kasutasime psühhotroopsete ainete tuvastamiseks organismis mitut võtet. Need kõik olid kiirtestid, tulemused võin juba avalikustada: ühtegi psühhoaktiivset ainet ei leitud,» ütles Jarõi.

Tema sõnul saab peagu teada ka gaasikromatograafiga tehtud põhjalikuma uurimise tulemused. «Pärast seda analüüsi on meil täielik teave alkoholi olemasolu või puudumise kohta organismis,» ütles peaarst. 

Jarõi märkis, et juukse ja juuksejuure analüüs võtab rohkem aega. «Esialgsetel andmetel võtab see protseduur kuni kaks nädalat. Kuid me rakendame pingutusi, et seda kiirendada,» ütles ta.

Asjatundja sõnutsi analüüsivad riigipea proove neli Kiievi meditsiiniasutust, kaks era ja kaks kommunaalkliinikut.

Teise vooru kandidaatide väitlusele kutsus Zelenskõi moderaatoriks esimeses voorus kolmandaks jäänud ja konkurentsist välja langenud erakonna Batkivštšõna juhi Julia Tõmošenko.

Porošenko nimetas seda aga kergemeelseks ning Tõmošenko ja ta valijate suhtes lugupidamatuks.

«Väitlus ei ole meelelahutus. Arvan, et selline hoolimatu ja kergemeelne pöördumine on lugupidamatus kolmandale kohale tulnud poliitik Tõmošenko vastu. Ja muide lugupidamatus ka tema valijate suhtes, sest kaks ja pool miljonit valijat hääletas Julia poolt,» ütles riigipea.

Porošenko arvates oleks mõistlik korraldada väitlus Zelenskõiga mitmes järgus, kus kõne alla võetaks presidendi sõjalised volitused, kaitse- ja julgeolekukava ning välispoliitika.  Kolmandas järgus tuleks läbi arutada Ukraina kodanike põhiseaduslikud õigused ja vabadused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles