Poliitiline sünnipäev: Hiina käsib inimestel tähistada komparteisse astumise päeva

Copy
Hiina kommunistliku partei delegaadid saabumas tänavu märtsis Rahvakongressi istungile.
Hiina kommunistliku partei delegaadid saabumas tänavu märtsis Rahvakongressi istungile. Foto: WU HONG / EPA / Scanpix

Hiinat valitseva kommunistliku partei distsiplinaarkomisjon andis kõigile oma liikmetele käsu tähistada tänavu lisaks tavalisele sünnipäevale ka oma poliitilist sünnipäeva – päeva, mil nad astusid komparteisse.

«Tavalistel inimestel on vaid üks sünnipäev. Hiina kommunistliku partei liikmetel on kaks. Lisaks päevale, mil nad sündisid, on teine eriline päev nende poliitiline sünnipäev,» teatas sel nädalal partei distsiplinaarkomisjon. «Sünnipäeva mõte on meenutada inimesele, et ta austaks ja väärtustaks elu. Poliitiline sünnipäev on selleks, et meenutada oma armastust ja pühendumust parteile.»

Juba märtsis anti piirkondlikele parteiühendustele juhend, et keskenduda tuleks poliitilistele rituaalidele, nende seas näiteks poliitiliste sünnipäevade tähistamisele, nüüd on antud juhised ka selleks, kuidas pidupäevi märkida.

Muuhulgas soovitatakse partei liikmetel tutvuda uuesti oma liikmevandega, osaleda õppeprogrammides ja teha vabatahtlikku tööd. Lisaks pakutakse välja võimalus vestelda südamest südamesse oma ülemustega parteis, et nemad aitaks tuvastada ja parandada liikme puudusi.

«Selle pühaliku rituaaliga saavad partei liikmed meenutada oma kunagist südamesoovi ja missiooni. Poliitiline sünnipäev on igale partei liikmele võimalus saada uut kütust, uut laengut, nii et partei liige saaks tunda parteiorganisatsiooni sooja hoolt ning edendada oma identiteedi- ja eesmärgitaju.»

Komisjon rõhutas, et poliitilise sünnipäeva tähistamine ei tohiks olla bürokraatlik formaalsus, vaid see tuleb muuta tõeliselt populaarseks.

«Oma poliitilise sünnipäeva tähistamine võib tunduda lihtne, aga selle tähendus on väga sügav. See peaks meenutama partei liikmetele, et ükskõik kui palju aega on mööda läinud, ei tohi unustada päeva, mil sa ühinesid parteiga,» seisis distsiplinaarkomisjoni teates.

Hiina presidendi ja kommunistliku partei esimehe Xi Jinpingi eestvedamisel on üha rohkem pööratud riigis tähelepanu ideoloogilisele haridusele ning Xile lojaalsuse ülesnäitamisele partei sees.

Kommunistliku partei liikmed peavad laadima oma nutiseadmetesse äpi, et tutvuda Xi mõtete ning muude partei materjalidega. Täna avaldati aga partei veebilehel näiteks juhised selle kohta, kuidas ja millal kanda partei liikmemärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles