Venemaa tippklubi snaiprid loopisid Kalev/Cramo korvi palle täis

Postimees Sport
Copy

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond võõrustas VTB Ühisliigas Kaasani Unicsit ja kaotas 95:107. Postimehe ja Kanal 12 otseülekanne algas kell 18.50. Kommentaatorid Alar Varrak ja Karl Mihkel Eller. Stuudios Heino Enden ja Marko Kaljuveer.

Eelmisel nädalal Eesti-Läti liigas pettumuse üle elanud Kalev alustas tempokalt ning juhtis viieminutilise mängu järel 15:11 ja esimese veerandaja lõpus 25:22. Edasi valitses aga Unics, kes juhtis suureks vaheajaks 47:42 ja pärast kolmandat veerandaega 80:63.

Unicsit vedasid staartagamängijad Errick McCollum ja Jamar Smith, kes viskasid vastavalt 33 ja 19 punkti. Seejuures tabas Vana Maailma klubikorvpalli üks paremaid snaipreid McCollum 13 viskest 12 (sh kolmeseid 5st 5) ja kõik 4 vabaviset. Kalevile tõi Arnett Moultrie 22 ning Chavaughn Lewis ja Branko Mirkovic 16 silma.

Kaasani klubi jätkab võitlust põhiturniiri võidu eest. Tal on 18 võitu ja 4 kaotust ning Moskva CSKA-l vastavalt 21 ja 4, kuid omavahelistes mängudes ollakse armeetiimi vastu plussis. Kui Unics võidab neli viimast mängu, saab ta ka põhiturniiril esikoha. Kalev jätkab 10 võidu ja 12 kaotusega kaheksandal kohal.

Enne mängu (eelvaade Kalev/Cramo koduleht):

Eesti esiklubi võitis märtsis neljast mängust kolm ning hoiab aprilli teise nädala alguses 10 võidu ja 11 kaotusega kaheksandat kohta. Meie põhikonkurent Saraatovi Avtodor sai eelmisel kuul viiest mängust vaid kaks võitu ning langes 9 võidu ja 13 kaotusega meie seljataha, üheksandale positsioonile. Põhiturniiri lõpuni on Kalevil jäänud viis ja Avtodoril neli mängu.

Sarnaselt Kalevile on idaliigas heas hoos ka meie teisipäevane vastane Unics, kes alistas eelmisel esmaspäeval võõrsil üllatuslikult 83:73 Moskva CSKA. Unicsi skooritegemine jagus nimetatud kohtumises väga ühtlaselt: Jamar Smith viskas 15 ning Melvin Ejim ja Maurice Ndour 13 punkti. Kui CSKA (20-4) on põhiturniiri võidu sisuliselt juba kindlustanud, siis Unics paikneb tabelis nende järel teisel kohal 17 võidu ja 4 kaotusega.

Kalevi ja Unicsi kohtumises on kõik eeldused põnevaks etenduseks justkui loodud. Esiteks on Donaldas Kairys peatreenerina tõestanud oma väärtust tihti just Euroopa tippudega kohtudes, teiseks kujunes meeskondade tänavune esimene omavaheline mäng tõeliseks põnevuslahinguks. Unics võitis jaanuari keskel Kaasanis peetud mängu 76:74, seejuures oli Martin Dorbekul kohtumise viimastel sekunditel võimalik kaugviskega mäng kalevlaste kasuks pöörata.

Kalev on Unicsit Ühisliiga raames võitnud korra, 2013. aasta novembris, kui Alar Varrak tüüris meeskonna koduväljakul üllatuslikult 60:57 triumfini. Toonasest Kalevist on täna meeskonna nimekirjas seejuures vaid üks mees, vahepealse aja jooksul neljas klubis mänginud Kristjan Kitsing, kelle tabav kaugvise tõi Tallinna meeskonnale laupäeval Eesti-Läti ühisliigas pronksi.

Tatarimaa klubi juhendab teist hooaega endine Kreeka koondise ja Ateena Panathinaikose abitreener Dimitrios Priftis, kes pole Kalevile oma karjääri jooksul veel kaotanud. Väljakul veab meeskonda aga samuti teist hooaega 32-aastane USA tagamängija Jamar Smith, kes viskas CSKA vastu 15 punkti ja toob keskmiselt meeskonnale 12 punkti mängus. Unicsi meeskonnas mängib hetkel üheksa välismaalast, Ühisliigas saab üles anda maksimaalselt kuus leegionäri. Venelastest on meeskonna põhitegijad Anton Ponkrašov, Artjom Klimenko ja Jevgeni Kolesnikov.

Kalevi jaoks saab Ühisliiga põhiturniir läbi aprilli viimasel nädalal. See tähendab, et 16 päeva jooksul mängitakse ühisliigas viis kohtumist.

Võitlus viimase play-off’i koha nimel:

Kalevi (10-11) allesjäänud mängud:

  • Kodus Kaasani Unics (17-4)
  • Võõrsil Permi Parma (4-19)
  • Kodus Peterburi Zeniit (14-8)
  • Kodus Nižni Novgorod (12-9)
  • Kodus Krasnodari Lokomotiiv-Kuban (14-7)

Saraatovi (9-13) allesjäänud mängud:

  • Võõrsil Krasnodari Lokomotiiv-Kuban (14-7)
  • Kodus Nižni Novgorod (12-9)
  • Kodus Kaasani Unics (17-4)
  • Võõrsil Krasnojarski Jenissei (8-14)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles