Ühendkuningriik tahab sotsiaalmeediate juhid kahjuliku sisu eest vastutama panna (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Ühendkuningriik plaanib teha sotsiaalmeediate juhid isiklikult vastutavaks nende platvormidel avaldatud kahjuliku sisu eest, nähtub reedel meediale lekkinud valitsuse ettepanekust.

Ajakiri The Guardian vahendas, et esmaspäeval avaldatakse ÜK valitsuse valge paber, kus käiakse välja ettepanekud sotsiaalmeedia järelevalveks ja võitlemiseks kõigega alates vihakõnest kuni valimiste mõjutamiseni.

Küsimus muutus pakilisemaks pärast seda, kui Facebook ei suutnud 15. märtsil koheselt eemaldada otseülekannet Uus-Meremaa kahest mošeerünnakust, kus hukkus 50 inimest.

Valitsuse ettepanekud näevad ette sotsiaalmeediafirmade juhtide vastutavaks tegemist nende platvormidel avaldatud kahjuliku sisu eest.

Esialgses faasis hakkaks järelevalvega tegelema tõenäoliselt Briti meediaregulaator Ofcom ja hiljem loodaks selleks eraldi ametkond, kirjutas The Guardian.

Väljaanne lisas, et järelevalveametil oleks õigus kehtestada "märkimisväärseid" trahve.

Valitsuse kõneisik ei kinnitanud ega eitanud meediakajastust, kuid ütles, et ettepanekud avaldatakse lähiajal.

"Oleme kuulnud üleskutseid internetijärelevalveks ja "hoolimiskohuse" kehtestamiseks platvormidele. Oleme tõsiselt kaalunud kõiki variante," ütles valitsuse pressiesindaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles