Eestis algas tuleohtlik aeg

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pxhere.com

Maastikupõlengute arvu kiire kasv viimastel nädalatel viitab sellele, et Eestis on alanud tuleohtlik aeg. Päästeamet kehtestab tuleohtliku aja kogu Eesti territooriumil alates tänasest.

Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe ütles Kadi raadio uudistele, et tuleohtliku aja väljakuulutamine elu kindlasti seisma ei pane. “See korrigeerib natuke lõkete tegemist ehk looduses ei tohi enam lõkkeid teha,” selgitas ta. Lindmäe möönis, et jaanitule võib küll jaanide aegu kenasti ära teha, kuid nt prügipõletamine, mida inimesed harrastanud on, peab nüüdsest katki jääma.

Viimastel nädalatel on üle Eesti olnud väga palju tulekahjusid. “Saaremaal pole küll väga suurt olnud, kuid siiski on neid juba ette tulnud,” kinnitas ta. Lindmäe lisas, et kui inimesed grillivad või teevad selleks ettevalmistatud lõkkekohal tule üles, siis seda ei keelata. “Kuid niisama metsas, maastikul keelatakse tuletegemine ära,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles