Medvedev välistas põhimõttelised muudatused Vene põhiseaduses (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa presidemt Dmitri Medvedev (vasakul) ja peaminister Vladimir Putin juunis 2011 sõitmas Moskva Gorki pargis jalgratastega
Venemaa presidemt Dmitri Medvedev (vasakul) ja peaminister Vladimir Putin juunis 2011 sõitmas Moskva Gorki pargis jalgratastega Foto: RIA Novosti / Reuters/Scanpix

Venemaa põhiseadus ei vaja põhimõttelisi muudatusi ja poliitilise süsteemi mis tahes täiendus ei tohi mõjutada inimõigusi ja riigi valitsusviisi, ütles peaminister Dmitri Medvedev.

Vene riigiduuma spiiker Vjatšeslav Volodin tegi laupäeval ettepaneku teha põhiseadusesse muudatus, mis annaks riigiduumale võimaluse osaleda konsultatsioonides ministrite ametissenimetamiseks ja nende töö hindamiseks.

«Tahan rõhutada, et praegune põhiseadus ei vaja ühtegi põhimõttelist muudatust,» sõnas Medvedev ajakirjanikele. «Põhiseadus on stabiilselt areneva riigi pikaajaline tööriist.»

Peaministri sõnul ühiskond ja poliitiline süsteem arenevad, mistõttu võivad tõusetuda küsimused teatud võimuinstitutsioonidele mõnede lisafunktsioonide andmise kohta.

«See on üsna normaalne. Ma meenutan, et 2008. aastal muudeti minu algatusel presidendi ja parlamendi ametiaegu ja viidi sisse valitsuse aruandmiskohus riigiduuma ees. Toona oli vajadus nende muudatuste järele eksisteerinud pikka aega ja need sobisid loogiliselt riiklik-poliitilisse konteksti,» sõnas ta.

Medvedevi sõnul peavad uued täiendused läbima võimustruktuuride esindajate ja ekspertide seas arutelufaasi.

«Ükski poliitilise süsteemi täiendus ei tohi mõjutada kodanike õiguste ja vabaduste alussätteid ja riigi valitsemisviisi, see tähendab presidentaalset vabariiki käsitlevaid sätteid,» lausus peaminister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles