Liibüas teatasid Haftari väed Tripoli lennuvälja hõivamisest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haftari väed teatasid varem päeval, et neid tabas umbes 50 kilomeetrit pealinnast Tripolist lõunas õhurünnak.
Haftari väed teatasid varem päeval, et neid tabas umbes 50 kilomeetrit pealinnast Tripolist lõunas õhurünnak. Foto: MAHMUD TURKIA / AFP

Liibüa idaosa valitsust toetava kindrali Khalifa Haftari väed teatasid laupäeva õhtul, et hõivasid pealinna Tripoli peamise lennuvälja.

Kindrali pressiteenistus kinnitas internetipostituses, et Tripoli rahvusvaheline lennuväli on täielikult nende kontrolli all ja tehakse tööd selle kindlustamiseks. Ühtlasi postitati fotosid Haftari võitlejatest lennujaamas.

Teistest allikatest pole lennujaama hõivamise kohta veel infot laekunud.

Haftari väed teatasid varem päeval, et neid tabas umbes 50 kilomeetrit pealinnast Tripolist lõunas õhurünnak.

«Me mõistame karmilt hukka õhurünnaku...Al-Aziziya piirkonnas» lennuki poolt, mis tõusis õhku Misrata lääneosast, teatas Haftari Liibüa Rahvusarmee (LNA) meediabüroo.

Liibüa rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse peaminister Fayez al-Sarraj nimetas kindral Khalifa Haftari pealetungi pealinna Tripoli suunas enda reetmiseks.

«Me oleme sirutanud oma käed rahu suunas, kuid pärast Haftari vägede agressiooni ja sõja kuulutamist meie linnade ja pealinna vastu pole teha muud, kui leida jõudu ja otsusekindlust,» ütles Sarraj televisioonis edastatud kõnes.

Euroopa Liidu välisministrid suurendasid laupäeval survet Haftarile, kutsudes teda pühenduma poliitilise lahenduse leidmisele konfliktile Põhja-Aafrika riigis.

Liibüa rivaalitsevad liidrid leppisid eelmisel aastal Pariisis kokku valimiste korraldamises enne aasta lõppu, kuid need jäid omavahelise võimuvõitluse tõttu pidamata.

ÜRO Julgeolekunõukogu nõudis reedel ühehäälselt Liibüa vaenupooltelt sõjategevuse lõpetamist.

Liibüa on pärast kauaaegse diktaatori Muammar Gaddafi kukutamise ja tapmisega lõppenud NATO toetatud ülestõusu lõhenenud kahe rivaalitseva valitsuse ja parlamendi vahel ning suur osa riigist on erinevate relvarühmituste kontrolli all.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles