Fotod: Prantsusmaal avaldasid kollavestid 21. järjestikusel laupäeval meelt (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kollavestide liikumise meeleavaldajad avaldasid Prantsusmaal 21. järjestikusel laupäeval valitsuse poliitika vastu meelt.

Tuhanded inimesed kogunesid meelt avaldama Normandias Rouen´is, pealinnas Pariisis ja riigi kaguosas Lyonis.

Pariisi politsei on täiustanud oma taktikat protestijate ohjamisel, et vältida meeleavaldustega mitmel korral kaasnenud vägivalda ja rüüstamist.

Pärast ühel märtsikuu laupäeval Pariisis meeleavaldustega kaasnenud rüüstamist ja vägivalda oli peatänav Champs-Élysées laupäeval meeleavaldajatele suletud.

Protestijad kogunesid Pariisi idaossa Vabariigi väljakule, et alustada rongkäiku pealinna lääneservas asuvasse ärirajooni.

Siseministeeriumi andmeil oli kella 14 seisuga üle kogu Prantsusmaa meelt avaldama tulnud 6300 inimest, neist 3100 Pariisis.

Sotsiaalset ja majanduslikku õiglust nõudev protestiliikumine ei suuda enam tänavatele tuua meeleavalduste algusnädalaid iseloomustanud sadu tuhandeid meeleavaldajaid, kuid on Prantsuse presidendile Emmanuel Macronile endiselt tõsine väljakutse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles