Video: noored Eesti iluvõimlejad jõudsid Bulgaarias poodiumile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti iluvõimlemise juuniorikoondis Bulgaarias.
Eesti iluvõimlemise juuniorikoondis Bulgaarias. Foto: Indrek Kask/Eesti Võimlemisliit

Eesti iluvõimlemise juuniorikoondis saavutas Bulgaarias toimunud Sofia Cupil teise koha ja hõbemedali.

Eesti pääses tugevate sooritustega 5 rõnga harjutuses ja 5 lindi harjutuses finaalvõistlustele. Finaalvõistluse rõngakava sooritasid Eesti võimlejad kindlalt ja kaotusteta, tulemuseks 18,85 punkti ja hõbemedal. Võitis Venemaa koondis (22,55 punkti) ja kolmandaks tulid bulgaarlannad (18,0).

Kahest kavast koosnevas mitmevõistluses saavutasid meie juuniorid viienda koha (punktisumma 31,7), pronksmedalid jäid vaid 0,40 punkti kaugusele. Võitis Venemaa koondis (40,25 punkti) ja järgnesid samuti tugevate võimlemistraditsioonidega Valgevene (36,2 punkti) ja Bulgaaria juuniorid (32,1 punkti).

Koheselt järgnenud lindikava finaaliks ei suutnud enamik võistkondi end veatuks soorituseks koguda. Üllatusvõitjaks tuli Ungari koondis kõrge tulemusega 18,5 punkti. Tuge võis tulla sellest, et Ungari rõngakava finaali pääset ei saanud ja keskendus vaid lindikavale. Neile järgnesid Venemaa (16,6) ja Bulgaaria juuniorid (16,45). Eesti oli selles finaalis seitsmes.

«Konkurents on sel aastal tipus väga tihe, pjedestaalile viivad vaid rasked kavad. Kahjuks meil oli seekord kaotusi, kuid korralik esitus rõngafinaalis tõi ka medali,» ütles treener Larissa Gorbunova. «Tüdrukud tõestasid taas, et neil on tippkonkurentsis osalemiseks nii võimed kui oskused olemas, ka kavad on juba piisavalt rasked. Treeningutel on nad järjest stabiilsemad, nüüd on vaja võistlustel alati oma ära teha.»

Eesti iluvõimlemise rühmkava juuniorikoondis võttis 4.-6. aprillil osa rahvusvahelisest turniirist Sofia Cup, kus olid esindatud 14 riigi juuniorikoondised. Eesti juuniorikoondise järgmine võistlus on Aserbaidžaanis Bakuus aprilli keskel ning seejärel kuu aja pärast mai keskel toimuvad seal ka Euroopa meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles