Maastikupõlengu tagajärjel hukkus Võrumaal vanem naisterahvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, kell 16.19 said päästjad väljakutse Võru maakonda Võru valda Kasaritsa külla, kus oli süttinud kulu ja majapidamise abihooned. Sündmuskohale sõitsid Võru, Mõniste ja Põlva komando kutselised päästjad ning Rõuge vabatahtlikud päästjad. Kokku põles umbes 1 hektar kulu ja metsaalust ja tulekahju tagajärjel hävisid ka puukuur ja kelder. 

Tulekahju likvideeriti kell 18.25. Tulekahjus sai raskelt kannatada vanem liikumispuudega naisterahvas, kes kasutas liikumiseks tugiraami. Naine sai üle keha põletushaavu ja osaliselt põlesid ära ka tema riided. Kiirabi viis naise Tartu Ülikooli kliinikumi, kus ta eile õhtul suri. Tulekahju tekkepõhjus selgitatakse välja menetluse käigus.

Eilse päeva jooksul said päästjad hulgaliselt väljakutseid metsa- ja maastikupõlengutele ja lõkete juurde, kus ei olnud täidetud tuleohutusnõuded. Päästeamet juhib tähelepanu, et lõket tehes, grillides või suitsetades tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, sest ka väike eksimus looduses lahtise tule kasutamisel võib kaasa tuua rängad tagajärjed. Samuti tuletame meelde, et kulupõletamine on aastaringselt keelatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles