Tulevane IT-minister lubab «massiivset aktsiooni» (13)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Enne kaitsetööstusettevõttesse tööle siirdumist pidas Marti Kuusik Rakvere spordikeskuse direktori ametit.
Enne kaitsetööstusettevõttesse tööle siirdumist pidas Marti Kuusik Rakvere spordikeskuse direktori ametit. Foto: Meelis Meilbaum

EKRE kandidaat väliskaubanduse- ja infotehnoloogiaministri kohale Marti Kuusik ei kiirusta avaldama oma suuremaid eesmärke IT-valdkonnas, kuid lubab suurejoonelist tegutsemist.

«Läheme sammhaaval liikuma - esmalt olemasoleva olukorra analüüs, eesmärgistamine, tegevusvariantide valik ja siis massiivne aktsioon!» ütles Marti Kuusik Postimehele.

Prioriteetseim on hetkel tema sõnul tegusa meeskonna moodustamine, kellega «üheskoos siis juba spetsiifilisemad prioriteedid määratleda, lähtudes koalitsioonilepingus väljendatud tahtest».

«Nii et veidi vara veel laiemaid avaldusi teha,» märkis Kuusik.

EKRE, Isamaa ja Keskerakonna koalitsioonileppe IT-valdkonna lubadused iseenesest uusi suundi või ideid ei sisalda. Neis räägitakse jätkuval proaktiivsetest teenustest, andmete ühekordse sisestamise printsiibist, küberturvalisusest ja kiire internetivõrgu jätkuvast väljaehitamisest.

Tallinna tehnikaülikooli haridusega Marti Kuusik (48) töötab hetkel militaarotstarbelisi droone pakkuvas ettevõttes Threod Systems (tegelikud kasusaajad Kristjan Tiimus, Peeter Luik, Ville Jehe) ja on Rakvere linnavolikogu liige.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles