Kaljulaid otsib New Yorgis Araabia ja Aafrika riikide toetust kandideerimiseks ÜRO julgeolekunõukogusse (4)

BNS
Copy
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Albert Truuväärt

President Kersti Kaljulaid on pühapäeval ja esmaspäeval töövisiidil New Yorgis, kus avab ÜRO peahoones Louis Kahni näituse, kõneleb Arvo Pärdi keskuse toetusüritusel ning kohtub Araabia riikide ja prantsuskeelsete Aafrika riikide esindajatega, et arutada Eesti kandideerimist ÜRO julgeolekunõukogusse.

Pühapäeval kõneleb Kaljulaid Pärdi keskuse ja New Yorgi Eesti peakonsulaadi korraldatud üritusel, kus räägib kohalikele ettevõtjatele ja kultuuritoetajatele Eestist ja digiriigist, teatas presidendi kantselei.

Seejärel külastab Kaljulaid koos külalistega äsja avatud kunstikeskust The Shed, mille avanädala näituste hulgas on ka visuaaletendus «Reich, Richter, Pärt». Näitusel tuleb esitamisele kaks teost, mis ühendavad endas visuaalse kunsti ja elava muusika, neist ühes tuleb elavas ettekandes esitamisele Pärdi koorimuusika kunstnik Gerhard Richteri maalide taustal.

Esmaspäeval avab Kaljulaid ÜRO peahoones Eestis sündinud, ent ennast maailma arhitektuuriajalukku jäädvustanud Louis Kahni loomingule pühendatud näituse, mis kannab pealkirja «From Island to Island – the Creative Journey of Louis Kahn».

Lisaks toimuvad kohtumised Araabia ja frankofoonsete Aafrika riikide esindajatega, kellele Kaljulaid tutvustab Eesti plaane ja kogub toetust Eesti kandideerimisele ÜRO julgeolekunõukogu ajutiseks liikmeks aastateks 2020–2021. ÜRO 193 riiki hääletavad Eesti kandidatuuri üle juuni alguses. Julgeolekunõukogu ajutiseks liikmeks saamiseks tuleb Eestil koguda 129 poolthäält ja edestada konkurenti Rumeeniat.

Kaljulaid saabub tagasi Eestisse teisipäeva õhtul.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles