Kiik: EKRE retoorika hakkab järk-järgult muutuma (22)

Postimees
Copy
Eelmise valitsuse Keskerakonna ministrid. Peaminister Jüri Ratas, sotsiaalminister Tanel Kiik, majandus- ja taristuminister Taavi Aas, haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning regionaalminister Jaak Aab.
Eelmise valitsuse Keskerakonna ministrid. Peaminister Jüri Ratas, sotsiaalminister Tanel Kiik, majandus- ja taristuminister Taavi Aas, haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning regionaalminister Jaak Aab. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna poolt sotsiaalministri kohale esitatud Tanel Kiik ütles ETV «Aktuaalse kaamera» otsestuudios, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) retoorika hakkab valitsuses olles järk-järgult muutuma.

Margus Saar küsis Tanel Kiigelt, kas Keskerakonna valijad said Jüri Ratasest valesti aru, kui nad said temast aru nii, et Keskerakond EKREga koostööd tegema ei hakka, mille peale Kiik vastas, et Keskerakonnale ei sobi sellised väärtused või põhimõtted, mis puudutavad mõne rahvusgrupi või soo alusel kellegi diskrimineerimist või alavääristamist ning ühtegi sellist põhimõtet koalitsioonilepingus ka ei ole.

«Nii Mart Helme kui ka Martin Helme on mõlemad juba rõhutanud, et loomulikult see retoorika, mida nad kasutasid opositsioonierakonnana ei saa olema sama retoorika, mis saab olema valitsuserakonnana,» sõnas Kiik, kelle hinnangul võiks EKRE retoorika hakata muutuma järk-järgult, mitte üleöö.

«Inimeste natuur on teistsugune, inimeste võib-olla isiklikud väljendused on teised, aga väga põhimõtteline vahe on ka see, mis on ühe inimese või ka erakonna isiklik seisukoht ja teine asi, mis on valitsuse seisukoht ja valitsusliikmetena, koalitsiooni osapooltena tuleb alati lähtuda sellest, mis on kokku lepitud kolme partneri vahel, mis on koalitsioonilepingus ja see tähendab ka seda, et need väärtused ja põhimõtted, mida esindatakse ühiskonnas, peavad olema kõigile kolmele partnerile sobivad,» selgitas Kiik.

Kiik ütles, et kõigi kolme erakonna oluline tööülesanne saab olema ühiskonna rahustamine ning riik jätkab tema sõnul pigem senisel kursil.

Kommentaarid (22)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles