Rajarekordiga Tallinna teletorni trepijooksu võitnud Kaisa Kukk alistas maailma neljanda naise

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Kukk Tallinna teletorni treppidel jooksmas.
Kaisa Kukk Tallinna teletorni treppidel jooksmas. Foto: Erkki Viljarand / jooksja.ee

Jooksja Kaisa Kukk võitis eile arvuka seltskonna osavõtul toimunud rahvusvahelise Tallinna teletorni trepijooksu rajarekordiga, kui alistas maailma hooaja edetabelis neljandal kohal oleva poolatari ning kaitses ühtlasi trepijooksu Eesti meistritiitlit.

Kaisa Kukk jooksis 65. korrusele ajaga 5.40, mis on uus rajarekord. Varasem, kuus sekundit kehvem tippmark oli joostud mullu. «Peale kuuajalist treeninglaagrit Portugalis veel võistelda ei taha, seetõttu välistasin eilse (laupäevase – toim) Haapsalu maanteejooksu. Neid võistlusi, kus arvatavasti võidaksin, oleks mitmeid, aga igale poole ei lähe. Trepijookse ega spetsiaalseid trepitrenne pole ühtegi teinud, nii et tänane (eilne – toim) tulemus sai tulla ainult üldise hea füüsise pealt. Trepid ja mäed on alati minu trump olnud,» rääkis Kukk ajakirja Jooksja Jooksuportaalile.

Alles kohale jõudes sai ta teada, et jookseb ka trepijooksu maailma neljas naine poolatar. «Seetõttu pingutasin ehk ka ise rohkem, et ikka Eesti eest väljas olla. Muud eesmärki täna (eile – toim) polnud. Kuna elan Pirital, siis on see nagu kodujooks ja alati hea korraldus, tore seltskond, mis mind ka teletorni treppidele ajab,» kiitis Kukk. Poolatar Dominika Wisniewska-Ulfik kaotas talle 13 sekundiga. Eesti meistrivõistluste hõbemedal kuulus ajaga 5.55 Piret Põldsaarele. Pronksi sai sekund kehvema tulemusega Merlyn Valma.

Meestest võitis teletorni trepijooksu sakslane Görge Heimann ajaga 4.33. Tegemist on samuti maailma hooaja edetabeli neljanda mehega. Eesti meistriks kroonitud Rauno Tiits kaotas talle 13 sekundiga. «Miinimumeesmärk sai täidetud ja Eesti meistrivõistluste võit võetud. Kahjuks vorm eelmise aasta tasemel ei ole. Seekord tuli aeg 11 sekundit kehvem kui aasta tagasi,» tõdes Tiits. Hõbemedali võitis Lauri Ulm ajaga 5.09 ja pronksi Meelis Kuris ajaga 5.26.

Tallinna teletorni trepijooksu tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles