Rannamäe: raha eest ei peaks iga pätt elamisluba saama

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Rannamäe
Aarne Rannamäe Foto: Raigo Pajula

Seaduses on augud sees – nii need asjad ei peaks käima, et iga ärimees, kes maksab 64 000 eurot, saab elamisloa, leidis ajakirjanik Aarne Rannamäe Vikerraadio saates «Rahva teenrid» elamisloaskandaali kommenteerides.

Rannamäe sõnul on 99% elamisloa saanud ärimeeste nimedest tundmatud, aga siiski oli elamisloa saanute nimekirjas nimesid, mis panid kulmu kergitama.

«Ütleme nii, et raha eest ei peaks iga pätt ega inimene, kes tahab kuskilt ära põgeneda, saama elamisluba,» lausus ta, viidates sellele, et välismaalane võib Eestis saada elamisloa, kui on äriühingu tegevusse Eestis investeerinud vähemalt 63 900 eurot.

«Nii need asjad ei peaks käima, et iga ärimees tuleb, maksab 64 000 eurot ja saab elamisloa,» sõnas ta. «On ilmselge, et seaduses on augud sees, kui on olemas firmad, mis tulevad ja täidavad paberid ära, võtavad siis mingisuguse raha ja asi on korras. Nii need asjad käima ei peaks.»

Rannamäe lisas, et elamislubade taga on selge püüdlus Euroopasse minemiseks.

«Eesti on vaid lollikeste platsdarm, kus sellised asjad on võimalikud,» ütles ta. «Selles mõttes on Eesti oma partnereid Läänes jubedalt alt vedanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles