Britti ähvardab AÜE-s eksabikaasa uue naise solvamise eest vangistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 737-800 valmistub maanduma Dubai rahvusvahelisel lennuväljal.
Boeing 737-800 valmistub maanduma Dubai rahvusvahelisel lennuväljal. Foto: HAMAD I MOHAMMED / REUTERS / SCANPIX

Suubritannia kodanik Laleh Shahravesh vahistati eelmisel kuul Dubais, kus teda ähvardab kahe aasta pikkune vanglakaristus eksabikaasa uue naise solvamise eest sotsiaalmeedias.

Inimõiguslaste teatel vahistati Richmondis elav Shahravesh eelmisel kuul koos tütrega Dubai lennujaamas. 55-aastast naist süüdistatakse Facebookis endise abikaasa uue naise kohta solvavate märkuste tegemises.

Shahraveshi ähvardab 50 000 naela suurune rahatrahv ja kuni kahe aasta pikkune vanglakaristus kahe 2016. aastal Suurbritannias elades tehtud Facebooki postituse eest.

Inimõiguslaste sõnul külastas Shahravesh Dubaid 3. märtsil, et osaleda südameinfarkti surnud endise abikaasa matustel.

Naise 14-aastane tütar lasti hiljem vabaks ja nüüd elab tütar oma sugulaste juures.

Briti välisministeeriumi kõneisiku sõnul toetab ametkond Araabia Ühendemiraatides vahistatud naist igakülgselt. «Me oleme AÜE võimudega juhtumi asjus kontaktis,» lisas kõneisik.

Shahravesh oli endise abikaasaga abielus 18 aastat ja paar elas Dubais kaheksa kuud. Naine naases koos tütrega Londonisse, kuhu tema abikaasa oleks pidanud neile järgnema.

Shahravesh andis mõned kuud hiljem sisse lahutuse avalduse ja nägi pärast seda Facebookis, et tema abikaasa oli uuesti abiellunud.

Selle peale postitas naine kaks farsikeelset kommentaari, millest esimene teatas: «Ma loodan, et sind pannakse mulla alla, sa idioot. Pagan sind võtku.»

Teises kommentaaris tegi Shahravesh väidetavalt oma eksabikaasa uue naise kohta solvava remargi.

Praeguseks on Shahravesh kautsjoni vastu vabastatud ning ootab hotellis oma edasist saartust. Naise pass on konfiskeeritud.

Naise esindaja Radha Stirling pani brittidele südamele, et AÜE-s kehtivad laimu ja küberkuritegude osas karmid seadused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles