Liibüa lahingutes on hukkunud 35 inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa ühtsusvalitsusele ustavad relvajõud Mişrātahi linnast valmistumas vastupealetungiks Khalifa Haftari jõududele.
Liibüa ühtsusvalitsusele ustavad relvajõud Mişrātahi linnast valmistumas vastupealetungiks Khalifa Haftari jõududele. Foto: MAHMUD TURKIA / AFP / SCANPIX

Liibüas Tripoli lähedal on lahingutes riigi mõjuvõimsa komandöri Khalifa Haftari jõududega saanud surma vähemalt 35 ja haavata umbes 50 inimest.

Haftari üksused on hõivanud suure osa Liibüa idaosast ning saavutasid hiljuti riigi lõunaosa kõrbepiirkondades rea võite.

Sellest innustatuna võtsid nad eelmisel nädalal sõjapealiku korraldusel suuna Tripolile. Haftar lubas puhastada linna terroristidest ja palgasõduritest.

Lahingud käivad rusudes Tripoli lennujaamas, mis asub linnast endast umbes 30 kilomeetrit lõunas, ning kaugemal idas asuvas Wadi Rabi maapiirkonnas.

Liibüa ühtsusvalitsuse relvajõud vallutasid tagasi Tripoli lennujaama.
Liibüa ühtsusvalitsuse relvajõud vallutasid tagasi Tripoli lennujaama. Foto: Hani Amara / REUTERS

Liibüa pealinna ainsale toimivale lennujaamale korraldati täna õhurünnak, teatasid ametivõimud.

Julgeolekuallikas Mitiga lennujaamast ütles, et praegu ei ole rünnaku eest vastutust võtnud kumbki võitlev pool. Rünnati lennujaama maandumisrada ja inimohvreid see kaasa ei toonud.

Eile läksid Tripoli lähistel vastamisi Haftari võitlejad ning rida mõjuvõimsaid Lääne-Liibüa relvarühmitusi, mis toetavad ühtsusvalitsust. Vaenupooled andsid teineteisele ka õhulööke.

Lahingutegevus vaibus ööseks, kuid jätkus täna hommikul. 

Ühtsusvalitsuse tervishoiuminister A'hmid Omar ütles eile hilisõhtul, et surma on saanud 35 ja haavata umbes 50 inimest.

Riigi idaosa valitsusele lojaalsed kindral Haftari väed on seni teatanud 14 võitleja surmast, Liibüa Punane Rist on teatanud ühe oma arsti surmast. 

ÜRO humanitaarkoordinaator Liibüas Maria Ribeiro ütles täna, et lahingute tõttu on seni pidanud kodust põgenema üle 2800 inimese ning elektriliinid on saanud kahjustada. Sõjategevuse tõttu ei pääse päästjad ka ohvrite juurde.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles