Eesti koondislased välismaal: Ojamaa ja Pikk aitasid kodukubi võidule, Purje andis väravasöödu

Postimees Sport
Copy
Artur Pikk ja Henrik Ojamaa.
Artur Pikk ja Henrik Ojamaa. Foto: Miedz Legnica / Facebook

Mitmed Eesti koondise jalgpallurid olid möödunud nädalal oma koduklubide eest väljakul ning mitmed neist aitasid ka oma meeskonna võidule. Edukaimaks saab lugeda Poola kõrgliigas Legnica Miedzis mängivatele Henrik Ojamaa ja Artur Pika esinemised, kui nende koostöö abil suutis Legnica meeskond reedel Krakowi Cracovia alistada.

Miedz alustas nädalat teisipäeval võõrsil Wrocław Śląski vastu, kellega tehti väravateta viik. Nii Pikk kui ka Ojamaa kuulusid algkoosseisu, Ojamaa vahetati välja 70. minutil. Reedel oli koondislaste jaoks suur päev, sest 36. minutil viis Pikk Ojamaa söödust Miedzi Cracovica vastu 1:0 juhtima ja viis minutit hiljem andis Pikk resultatiivse söödu Juan Camarale, kes kahekordistas kodumeeskonna eduseisu. Lõpuks võitis Miedz mängu 2:1. Ojamaa viibis väljakul kogu kohtumise, Pikk vahetati välja 86. minutil.

Ken Kallaste ja Joonas Tamme koduklubi Kielce Korona sai möödunud nädalal kirja kaks kaotust, kui esmalt kaotati võõrsil Cracoviale 1:2 ja seejärel tunnistati kodus Lubini Zagłębie 2:0 paremust. Cracovia vastu eestlased koosseisu ei kuulunud, kuid nädala teist matši jälgis Kallaste varumeestepingilt ning Tamm teenis mänguaega, kui pääses väljakule 83. minutil. Korona langes tabelis kümnendaks (40 punkti), Miedz on 12. kohal (31).

Möödunud nädalal tehti algust Soome meistrivõistlustega. Ats Purje ja Kupio Palloseura (KuPS) on väljakul käinud juba kahel korral, Seinäjoki JK (Mihkel Aksalu, Trevor Elhi) on pidanud ühe kohtumise Helsingi IFK (Silver Grauberg) vastu ning täna õhtul saab alguse Hindrek Ojamaa ja Vaasa Palloseura liigahooaeg.

SJK alustas hooaega võidukalt, kui HIFK alistati 1:0. Elhi tegi SJK eest kaasa kogu kohtumise, Aksalu jälgis mängu varumeestepingilt ning Grauberg HIFKi koosseisu ei kuulunud.

Purje ja KuPS tegid avanädalal kaks väravaterohket viiki. Esmalt mängiti kodus Rovaniemi Palloseuraga (RoPS) 2:2 viiki, kui Purje sekkus vahetusest ja andis ka resultatiivse söödu. Kodus 0:1 kaotusseisu jäänud KuPS suutis 56. minutil viigistada ning veerand tundi hiljem tuli mängu Purje, kelle väravasööt aitas 83. minutil KuPSi juhtima viia. Vastased suutsid kahjuks neljandal lisaminutil viigistada. Nädalavahetusel pääses Purje 3:3 viigimängus võõrsil Lahti vastu platsile juba 42. minutil, mil KuPS oli 3:0 juhtimas, kuid teise poolaja väravate tõttu mindi Lahtist koju vaid ühe punktiga.

Täna õhtul võõrustavad Hindrek Ojamaa ja VPS Soome kõrgliigas Turu Interit. Eestlase klubi on võistlustules ka naaberriigis, kui Rootsi kõrgliigas sõidavad Karol Mets ja Stockholmi AIK külla Norrköpingule.

Mattias Käit ja Fulham U23 jäid Inglismaal alla Reading U23-le. 82 minutit mänginud Käit vahetati välja 0:2 kaotusseisus, lõpuks kaotati kohtumine 0:3.

Ragnar Klavan kuulus pärast vigastuspausi Cagliari koosseisu ning jälgis varumeestepingilt, kuidas tema koduklubi alistas pühapäeval koduväljakul SPALi 2:1. Liigatabelis on tema meeskond 36 punktiga 12. kohal. Itaalia noorte kõrgliigas mängis Markus Soomets 90 minutit, kui Sampdoria alistas võõral väljakul 2:0 Empoli. Aste madalamal palliv Georgi Tunjov teenis samuti mänguminuteid, kui pääses SPALi 2:1 võidumängus Salernitana vastu platsile vahetusest 78. minutil.

Möödunud esmaspäeval sai Norras alguse nii Stabæki (Madis Vihmann) kui ka Lillestrømi (Matvei Igonen) liigahooaeg, kui omavahelises mängus lepiti 1:1 viiki. Nädalavahetusel kaotas Vihmanni meeskond võõrsil Moldele 0:3 ning Lillestrøm alistas kodus 2:1 Ranheimi. Vihmann sai kahe mänguga kirja 180 minutit, Igonen jälgis mõlemat mängu vahetusmeestepingilt. Teises voorus avas oma punktiarve Taijo Teniste koduklubi Bergeni Brann, kui koduväljakul tehti 1:1 viik Strømsgodsetiga. Teniste tegi kaasa kogu mängu. Brent Lepistu ja Andreas Vaikla koosseisu ei kuulunud, kui Kristiansund mängis viimati 2:0 üle Vålerenga.

Kasahstani kõrgliigas mängis Sergei Zenjov 79 minutit, kui tema koduklubi Karagandõ Šahtjor tegi võõrsil 0:0 viigi Atõrauga. Artjom Dmitrijev FC Okzhetpesi aidata ei saanud, kui võõrsil kaotati 1:0 eduseisust 1:4 Almatõ Kairatile. 

Henri Anier jälgis varumeestepingilt, kuidas Suwon viigistas võõrsil Seouli E-Landiga 1:1. Suwon asus mängu juba teisel minutil juhtima, kuid kodumeeskond suutis viiendal minutil seisu viigistada ning rohkem väravaid ei löödud. Mänguaega ei jagunud ka Rauno Sappinenile, kui Den Bosch viigistas Hollandi esiliigas sama tulemusega kodus Rotterdami Spartaga. Sparta viigivärav löödi neljandal lisaminutil (omavärav). Sappinen koosseisu ei kuulunud.

Siim Lutsuta mänginud Teplice kaotas Tšehhi kõrgliigas võõrsil 1:3 Ostrava Banikule. Mängu tabamused sündisid kohtumise esimese 26 minutiga. Mänguaega ei jagunud ka aste madalamal pallivale German Šleinile, kui poolkaitsja vaatas varumeestepingilt Jihlava Vysocina 3:1 võidumängu Varnsdorfi vastu.

Bulgaaria kõrgliigas jäi matš Veliko Tarnovo Etari (Artjom Artjunin) ja Vratsa Botevi (Edgar Tur) vahel väravateta viiki, kui Artjunin sai kirja 90 minutit. Kui Etar ja Botev mängivad tabeli alumises pooles, siis meistritiitli peale mängivate klubide mängudes said mänguaega nii Bogdan Vaštšuk kui ka Nikita Baranov. 90 minutit kirja saanud Baranov ja Stara Zagora Beroe mängisid 1:1 viiki Plovdivi Boteviga. Vaštšuk teenis mänguaega 75 minutit, kui Levski Sofia alistas võõrsil 1:0 Varna Tšerno More.

Leedu meistrivõistlustel tuli Sergei Mošnikovi koduklubi Palanga välja 0:1 kaotusseisust ja võitis Atlantast 2:1. Kui võidumängus sai Mošnikov kirja 90 minutit, siis nädala alguses mängis ta 75 minutit ja andis resultatiivse söödu, kui tema koduklubi jäi võõrsil 1:3 alla Riteraile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles