Kiri: kuidas ma valimistel 818 häält kogusin

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Arvet Mägi

Ma olin kunagi tõepoolest mänginud mõttega osaleda riigikogu valimistel, kuid seda ajakirjanikutöö ei lubanud. Nüüd oli see pool aastat liiga pikk aeg, et pea ees kohe kampaaniasse tormata, ja liiga lühike aeg, et vahepeal midagi muud tegema hakata.

Natuke vähem kui veerandsada aastat – peaaegu täpselt pool oma elatud elust – olin ma igal hommikul läinud tööle mõttega, mida homsesse ajalehte panna. Järsku enam seda mõtet ei pidanud mõtlema. Olin vaba!

Vabadusega on paraku selline tore asi, et igaüks küll ihaleb seda, aga peaaegu mitte keegi ei oska sellega midagi tarka peale hakata. Ometi läksid mul saabunud vabad päevad tihedamaks, kui senised olid olnudki: üks tuttav ettevõtja pakkus väljundit, teine tuttav pakkus erakonda, parim sõber ütles, et kirjuta raamatuid. Üks projekt ajas teist taga – võta ainult ette! Ega ei viitsigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles