Mikser ELi kolleegidele: peame hoidma idapartnerluse poliitilisi ambitsioone kõrgel

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Välisminister Sven Mikser kohtus täna Luxembourgis oma Euroopa Liidu kolleegidega, kellega arutati idapartnerluse tulevikku ning olukorda Afganistanis ja Venezuelas.

Tänavu täitus kümme aastat idapartnerluse algusest. «Meil on paslik kasutada ära see tähtpäev, et tunnustada idapartnerite saavutusi ja kinnitada taaskord meie poliitilist toetust meie partneritele,» sõnas välisminister Sven Misker. 

«Peame vaatama ka tulevikku – on oluline jätkuvalt hoida idapartnerluse poliitilist ambitsiooni kõrgel,» rõhutas välisminister Mikser. Tema sõnul soovib Eesti omaltpoolt näha ambitsioonikamat suhet Euroopa Liidu (EL) ja idapartnerite vahel ning tihedamat koostööd assotsieerunud partneritega erinevate sektorite lõikes. «Samal ajal ei saa me muidugi unustada juba võetud kohustuste täitmise olulisust idapartnerite poolt,» lisas ta.

Rääkides 2017. aastal Tallinnas toimunud idapartnerluse tippkohtumisel vastuvõetud 20 eesmärgist aastaks 2020, sõnas Mikser, et idapartnerid peaksid pingutama veelgi enam kodanikuühiskonna, sõltumatu meedia, õigusriigi ja juriidiliste reformide nimel.

ELi välisministrid arutasid ka olukorda Afganistanis, keskendudes püsiva poliitilise lahenduse leidmisele. Lisaks arutasid välisministrid olukorda Venezuelas, rõhutades ELi ühtsuse olulisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles